Les obres per soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix es licitaran a principis de 2012


  • Comparteix:

Les línies d'alta tensió a Vallldoreix al seu pas per la plaça de Can Cadena

Les línies d'alta tensió a Vallldoreix al seu pas per la plaça de Can Cadena

Les obres per soterrar les línies d'alta tensió que creuen Valldoreix i part de Sant Cugat es licitaran durant el primer trimestre de 2012 per acomplir amb els terminis previstos dins el projecte. Això ha acordat en una reunió aquest dimecres la comissió de seguiment, formada per l'EMD de Valldoreix, l'Ajuntament i la Generalitat, que veu amb bon ulls el ritme de desenvolupament del projecte, que ha de quedar completat a finals de l'any vinent.

Ja han passat cinc anys des que l'EMD de Valldoreix, Ajuntament, Endesa i Red Eléctrica Española van signar un conveni de col·laboració, en què la companyia elèctrica es comprometia a soterrar les línies d'alta tensió a finals de 2012, a canvi de la cessió d'uns terrenys a tocar del Centre d'Alt Rendiment (CAR) per construir una subestació elèctrica.

Per garantir el correcte desenvolupament del projecte, es va crear una comissió de seguiment integrada per les tres administracions que a través de reunions periòdiques estudien l'evolució d'un projecte llargament reivindicat per Valldoreix.

Després de 14 trobades, aquest dimarts la comissió ha decidit licitar les obres d'eliminació de les línies entre el mes de gener i març de 2012. L'alcaldessa, Mercè Conesa, el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, i el president de l'EMD, Josep Puig, han mantingut una doble reunió amb responsables de la direcció general d'Energia i Mines i l'Institut Català d'Energia per perfilar el tram final del projecte.

Un cop la desaparició de les línies d'alta tensió sigui una realitat, l'EMD posarà fil a l'agulla a la creació de la plaça de la Centralitat, que preveu dotar el territori dels equipaments socioculturals i espais comercials que necessiten els valldoreixencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.