CiU reclamarà al ple un nou pacte fiscal per a Catalunya


  • Comparteix:

La proposta de CiU es presentarà al proper ple municipal

La proposta de CiU es presentarà al proper ple municipal

CiU presentarà al proper ple municipal una moció per a l'assoliment d'un nou pacte fiscal per a Catalunya que tingui el mateix model que el País Basc i Navarra per acabar amb el 'greuge comparatiu'. A la mateixa sessió ordinària, la federació nacionalista presentarà un text en defensa del Corredor Ferroviari del Mediterrani.

El tercer dilluns d'octubre, data del proper ple municipal, CiU presentarà dues mocions. La primera fa referència a l'assoliment d'un nou pacte fiscal per a Catalunya en la línia del concert econòmic. La raó dels convergents és 'sumar-se a l'esforç col·lectiu i prioritzar la unitat d'acció' per aconseguir un nou pacte fiscal entre Catalunya i l'Estat espanyol.

La portaveu del grup municipal de CiU, Cristina Paraira, ha destacat la necessitat d'aquest nou acord econòmic per acabar amb el 'greuge comparatiu'.

Cristina Paraira

El que voldríem és que el nostre model s'assemblés al del País Basc i Navarra. Que poguem superar d'una vegada l'esquema fiscal vigent.



D'altra banda, CiU també presentarà un altre text per a la defensa del Corredor Mediterrani. La federació nacionalista afirma que representa una importància vital per assegurar el futur desenvolupament del litoral mediterrani. Paraira també ha afirmat que aquest projecte és necessari per la ubicació estratègica de Sant Cugat i fonamental per a la seva connexió amb Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.