Consens dels 22 municipis de l'eix de la B-30 a favor del Corredor Ferroviari Mediterrani


  • Comparteix:

Conesa durant la trobada/ Foto: Localpress

Conesa durant la trobada/ Foto: Localpress

Els representants dels 22 municipis de l'eix de la B-30 han acordat per unanimitat un posicionament comú per reclamar que s'aposti pel Corredor Ferroviari Mediterrani. L'alcaldessa, Mercè Conesa, present a la trobada, ha destacat en declaracions a Cugat.cat que es tracta d'una infraestructura prioritària que faria créixer el potencial de la ciutat. El ple municipal de dilluns vinent debatrà una moció on es declararà a favor de la unió ferroviària dels ports del Mediterrani amb el centre d'Europa.

L'eix mediterrani és una infraestructura ferroviària que ha d'unir Algesires amb el centre del continent, passant pels grans ports com el de Barcelona, Tarragona i València, entre d'altres. La trobada, celebrada aquest dilluns a Martorell, ha servit perquè els 22 municipis presents facin front comú per una connexió que actualment està pendent que la Comissió Europea la inclogui en el llistat d'infraestructures prioritàries.

Conesa ha destacat l'impuls que suposaria per al territori aquesta infraestructura.

Mercè Conesa

Tenim empresa, activitat econòmica, universitat i coneixement. Amb aquesta infraestructura creixeria el nostre potencial.


Durant la trobada també s'ha decidit l'elaboració d'un pla director per a l'eix de la B-30. En aquest sentit, s'ha acordat la creació de tres taules de treball on es marcaran l'estratègia territorial, la formació i la coordinació dels centres de recerca del territori. Una proposta de redacció d'estatuts és una altra de les decisions aprovades aquest dilluns a Martorell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.