L'Ajuntament manté la seva decisió d'incloure publicitat al diari basc Egunkaria


  • Comparteix:

Sant Cugat es va sumar als actes de suport en contra del tancament del diari en èuskar.

Sant Cugat es va sumar als actes de suport en contra del tancament del diari en èuskar.

El PP s'ha quedat sol en l'intent de revocar la moció aprovada pel ple municipal el passat mes de març en què s'acordava inserir una pàgina de publicitat o bé una subscripció al diari basc Egunkaria. Tots els grups municipals a excepció del PP mantenen que tancar una publiació vulnera la llibertat d'expressió i d'informació i que es tracta de fets no jutjats i sense una sentència.

Per als populars; aquesta moció, que va rebre el suport de tots els grups presents al consistori excepte el PP, és vergonyosa i un acte d'irresponsabilitat per part dels regidors municipals. El regidor popular, Alfredo Bergua, considera que hi ha prou dades que justifiquen les actuacions policials.

Alfredo Bergua

Els hi donem l'oportunitat que rectifiquin i tinguin una sortida mitjanament digna ara que poden. Cada cop és més evident que la justícia no s'ha equivocat i seria penós que continuin fent el joc al terrorisme i el seu entorn.


La intevenció de Bergua ha estat rebuda amb indignació per part de la resta del grups municipals, que han recordat una vegada més que el tancament d'Egunkaria vulnera principis democràtics com la llibertat d'expressió, la pluralitat informativa o el principi de responsabilitat personal i individualitzada dels delictes. Els regidors han recordat també que els fets no han estat jutjats i s'ha de respectar, per tant, el principi d'innocència.

CiU, PSC, ERC i ICV han votat en contra d'aquesta moció. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha rebutjat rotundament la proposta popular i ha assegurat que no té necessitat de justificar la trajectòria de la majoria de membres del consistori a favor de la pau i la llibertat.

Lluís Recoder

Això només porta a l'enfrontament i no ens hi sumarem. Ens abstindrem de judtificar el que no cal perquè la trajectòria dels que estem aquí avala la nostra trajectòria a favor de la llibertat i la pau.


La presentació d'aquesta moció ha estat protagonitzada per una polèmica protesta d'alguns membres de la JERC, que han desplagat pancartes a favor de la publicació clausurada. Davant la seva negativa a plegar els cartells, l'alcalde ha fet desallotjar els joves de la sala de plens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.