Sant Cugat se suma al clam pel Corredor Mediterrani


Temes relacionats

L'eix de la B-30 remet a la Comissió Europea la declaració de suport al Corredor Mediterrani (15/oct/11)

Tremosa (CiU): 'El segle XXI per a Catalunya pot començar dimecres vinent, ferroviàriament parlant' (14/oct/11)

Consens dels 22 municipis de l'eix de la B-30 a favor del Corredor Ferroviari Mediterrani (11/oct/11)

El corredor mediterrani és la prioritat ferroviària de la Unió Europea ( 5/oct/11)


  • Comparteix:

El futur del Corredor Mediterrani es farà públic aquest dimecres

El futur del Corredor Mediterrani es farà públic aquest dimecres

Sant Cugat considera el Corredor Ferroviari Mediterrani una prioritat de país. Amb els vots a favor de totes les forces polítiques del consistori tret de l'abstenció de la CUP, el ple municipal ha aprovat una moció de suport a la totalitat d'aquest eix ferroviari, des d'Algesires al Pirineu. La decisió del futur d'aquesta línia es coneixerà aquest dimecres.

La moció aprovada considera vital el corredor també per a la ciutat, atès la tipologia industrial de Sant Cugat, amb moltes multinacionals exportadores que es veurien afavorides per la línia ferroviària. A més, també es veuria alleugit el trànsit d'algunes vies com la B-30.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que tot apunta que aquest dimecres hi haurà bones notícies per Catalunya i la resta dels Països Catalans en el sí de la Comissió Europea, amb referència a aquest tema. Una aposta, ha especificat Puigneró, que trencarà la radialitat promoguda pels governs espanyols durant molts anys.

Jordi Puigneró

El 2003 el govern de Madrid va fer l'aposta pel corredor central, però finalment la lògica econòmica europea s'imposarà.


La CUP ha estat l'única formació que no s'ha sumat a la moció, malgrat compartir la necessitat que suposa aquesta infraestructura per tots els Països Catalans. El seu portaveu, Guim Pros, ha explicat el sentit del seu vot.

Guim Pros

Creiem que aquesta infraestructura no està garantida per l'oposició que rep el poble català per part de l'Estat espanyol.



La resta de grups amb representació al consistori s'han sumat a la moció. El PP, ICV-EUiA i el PSC han destacat la importància d'aquesta infraestructura tot i no compartir el to emprat per l'equip de govern a l'hora de defensar aquesta proposta.

El ministre de Foment, José Blanco, ha convocat la societat civil i política catalana aquest dimecres al vespre a Barcelona, un cop es conegui la decisió de Brussel·les. Aquest fet, titllat d'electoralista per la Generalitat, fa pensar que el corredor Mediterrani serà finalment aprovat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.