L'Ajuntament demanarà no retornar els 2'8 milions de la bestreta


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha de retornar 2'8 milions d'euros

L'Ajuntament ha de retornar 2'8 milions d'euros

L'Ajuntament demanarà a l'Estat espanyol no retornar els 2'8 milions d'euros que el consistori ha rebut de més per un error del govern espanyol en l'exercici del 2009. Així ho ha aprovat el ple municipal aquest dilluns, tot i ser conscient que la petició és una declaració política difícilment assumible a la pràctica. L'acord és fruit d'una moció de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb esmenes de CiU, a la qual també ha donat suport d'ICV-EUiA, mentre que el PP hi ha votat en contra i el PSC s'ha abstingut.

El document també proposa buscar fórmules de cooperació amb altres municipis per assolir aquesta fita, ja sigui per la via política, social o judicial.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat el sentit d'aquesta proposta, que sobretot vol ser una declaració política a favor del finançament local just.

Ignasi Bea

Demana que no es faci efectiu el pagament. Com no és possible també busca alternatives. L'error ha estat seu.


El PSC s'ha abstingut després de retirar dues mocions a favor de la tramitació de la Llei d'Hisendes Locals i de l'estabilitat econòmica dels ajuntaments catalans. Els socialistes consideren que la moció aprovada no és viable a la pràctica, ja que l'Estat espanyol restarà aquesta dotació de les aportacions futures als consistoris. Es tracta d'una visió que han compartit la resta de grups que sí han donat suport a la moció, però que l'han valorat com una declaració política. De la seva banda, el PP ha votat en contra en considerar que 'no és el moment de tractar aquest tema', ja que el Congrés està dissolt i existeix una convocatòria d'eleccions espanyoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.