Es presenten les claus del Pla Ibarretxe a Sant Cugat en un acte organitzat per les JERC


  • Comparteix:

Martín Aramburu i Ramon Puigneró.

Martín Aramburu i Ramon Puigneró.

El govern basc ha presentat el Pla Ibarretxe perquè es converteixi en la solució del conflicte polític del País Basc. La intenció d'aquesta proposta política l'ha explicada a Sant Cugat el diputat d'Eusko Alkartasuna al parlament de Vitòria, Martín Aramburu, en un acte que han organitzat les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya.

El pla Ibarretxe diposita l'elecció del futur polític d'Euskadi en la ciutadania basca, que, mitjançant un referèndum, expressarà si dóna suport a un nou marc polític que reguli la relació entre el País Basc i Espanya. Martín Aramburu explica que la proposta del lehendakari és una alternativa a l'encallament polític.

Martín Aramburu

Els bascos i les basques decidiran el futur d'Euskadi. La sobirania recau en el poble basc i no e l'espanyol.


Martín Aramburu també ha fet referència a l'amenaça de la violència d'ETA durant la xerrada. El diputat d'Eusko Alkartasuna explica que el referèndum sobre el Pla Ibarretxe es farà amb l'absència d'actes terroristes.

Martín Aramburu

El referèndum sobre el Pla Ibarretxe se celebrarà sense l'amenaça de la violència.


El responsable de relacions internacionals d'Esquerra Republicana, Jesús Maestro, també ha assistit a l'acte, que ha acollit el Beebop Jazz. Maestro ha desgranat la proposta de nou estatut d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.