Els dos anys vinents seran vitals per aconseguir la independència de Catalunya, segons Jaume Vallcorba


  • Comparteix:

Jaume Vallcorba és president de la Fundació Catalunya-Estat

Jaume Vallcorba és president de la Fundació Catalunya-Estat

El president de la Fundació Catalunya-Estat, Jaume Vallcorba, assegura que en dos anys la independència de Catalunya pot ser una realitat. Així ho ha afirmat a Cugat.cat abans d'una conferència organitzada pel Rotary Club Sant Cugat, al Restaurant Can Ametller, on també ha recordat que la feina recau, ara, en treballar perquè creixi encara més la voluntat d'un estat propi en el teixit social català.

Vallcorba atribueix la crescuda del sentiment independentista en els últims anys a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut de Catalunya, al greu problema del dèficit fiscal i també als constants atacs contra la immersió lingüística i la llengua catalana. En aquest sentit, el president de la Fundació Catalunya-Estat ha assegurat que els catalans s'estan adonant que la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol s'està trencant.

Les consultes sobiranistes també han estat un element que ha canviat el 'paradigma català' ja que, segons assegura, han tret la por de molts ciutadans a votar en favor de l'opció independentista. Vallcorba assegura que els catalans farem 'la nostra revolució pacífica i democràtica' i que els resultats es veuran en un parell d'anys.

Jaume Vallcorba

S'està evolucionant. Jo crec que no trigarem més de dos anys. Europa comença a veure que a les quatre nacions sense Estat al continent se'ls ha de donar solució.



El president de la Fundació Catalunya-Estat considera que no n'hi ha prou amb un nou pacte fiscal, com reclama el govern de la Generalitat. Segons assegura, si Catalunya assolís la independència se situaria, en termes econòmics, a l'alçada de Dinamarca o Suïssa. Vallcorba ha explicat alguns exemples del que podria fer el país si assolís un estat propi.

Jaume Vallcorba

Sent independents podríem fer un hospital cada dia, podríem eixugar el dèficit de la Generalitat.




Per assolir aquest objectiu, Vallcorba assegura que cal treballar per conscienciar la societat de la necessitat d'aconseguir que Catalunya finalment tingui un estat propi.

Aquestes declaracions les ha fet en el marc d'una conferència que ha organitzat el Rotary Club de Sant Cugat en el restaurant Can Ametller, que pretén ser l'inici d'un cicle de xerrades que es duran a terme al llarg d'aquest curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.