Conesa agraeix al govern que es posicioni a favor dels ajuntaments amb l'afer de les bestretes


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant la constitució del Consell de Governs Locals

Mercè Conesa durant la constitució del Consell de Governs Locals

L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera un 'gest de mà estesa' als ajuntaments i al món local que el govern exigeixi a l'Estat espanyol la condonació del deute per les liquidacions de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) de 2008 i 2009. Conesa destaca que és un error només atribuïble a l'executiu espanyol. Aquestes declaracions les ha fet aquest dijous a la constitució del nou Consell de Governs Locals, un òrgan que ha d'esdevenir l'instrument d'interlocució amb el govern i el Parlament.

Conesa ha agraït el posicionament 'clar i contundent' del govern posant-se al costat del món local, ja que el deute que reclama l'Estat espanyol és un error de càlcul del mateix executiu.

Mercè Conesa

Ha fet un gest molt important pels ajuntaments catalans. Els ajuntaments no hauríem d'estar responent davant un error de l'Estat espanyol.



La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha proposat als alcaldes i alcaldesses treballar plegats en defensa dels interessos dels consistoris del país. Ortega també ha donat alternatives al govern espanyol si no és possible la condonació del deute, com ara compensar les liquidacions futures amb les negatives passades fins arribar a una compensació total.

Les declaracions s'han fet en el marc de la constitució del Consell de Governs Locals, un òrgan que canalitzarà les relacions entre els ajuntaments i el govern. Aquest organisme participarà, també, en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afectin les administracions locals. L'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, ha estat nomenat alcalde del nou organisme de representació local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.