ICV-EA presenta un pla per eradicar la pobresa a Catalunya


  • Comparteix:

Xavier Boix ha presentat el pla 'Pobresa Zero'-

Xavier Boix ha presentat el pla 'Pobresa Zero'-

Garantir una renda mínima per a persones en edat laboral i una pensió bàsica universal pels majors de 65 anys són les dues mesures que formen el 'Programa Pobresa Zero' que ICV-EA ha presentat per lluitar contra la pobresa. Unes propostes que suposarien un cost d'un quatre i mig per cent dels pressupostos de la Generalitat. El president de l'agrupació local d'ICV, ha demanat a l'equip de govern un pla d'actuació per eradicar la pobresa a Sant Cugat.

A Catalunya, un terç de les families pobres se situen per sota del llindar de probresa extrema, és a dir, un 12% per cent de la població viu amb menys de 315 euros al mes. L'agrupació ICV-EA ha presentat la seva proposta per lluitar contra la pobresa al país a través del "Programa Pobresa zero" que pretén garantir a totes les llars de Catalunya un nivell d'ingressos per sobre de la linia de pobresa relativa. El president d'ICV, Xavier Boix, ha explicat les mesures que l'agrupació vol aplicar si es forma un nou govern d'esquerres en la propera legislatura.

Xavier Boix

Una renda universal que asseguri uns ingressos iguals al salari mínim interprofessional per a majors de 64 anys; i una renda per persones majors de 64.


Boix s'ha referit a Sant Cugat com una "paradoxa" assenyalant que tot i ser una ciutat amb una riquesa important també hi ha un percentatge considerable de families pobres. Per aquest motiu, ha demanat a l'equip de govern que anunciï quin és el seu pla d'actuació durant aquest mandat per erradicar la pobresa. Boix ha fet la petició en dos sentits .

Xavier Boix

Solucionar el 33% de les persones majors de 65 anys que estan en situació de pobresa.


Recordem, però, que Sant Cugat és la ciutat catalana que té menys famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa segons un estudi de l'Observatori de la Pobresa de Caixa Catalunya.

El cost de les rendes que proposa ICV-EA se situaria al voltant del 4,5% del pressupost de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.