L'Ajuntament demanarà un crèdit per fer front a les expropiacions de zones verdes


Temes relacionats

S'habilita una oficina per informar sobre les requalificacions de zones verdes a Valldoreix (19/set/11)

La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop (22/mar/11)

Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes (18/mar/11)

Turu lamenta que l'Ajuntament hagi trigat tant en trobar una solució urbanística al cas de les zones verdes ( 4/feb/11)

CiU-Actuem coresponsabilitza l'EMD de la situació de les zones verdes ( 4/feb/11)

Operació urbanística per desencallar les expropiacions de zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)


  • Comparteix:

Zona de Can Busquets, on es reubicaran part de les zones verdes

Zona de Can Busquets, on es reubicaran part de les zones verdes

L'Ajuntament demanarà un crèdit de 3'2 milions d'euros en previsió d'un eventual pagament d'expropiacions forçoses de zones verdes de diversos punts del municipi, principalment a Valldoreix. Per això, el ple municipal ha aprovat aquest dilluns una modificació del pressupost per incloure aquest crèdit i ampliar l'endeutament municipal a llarg termini, que se situarà al 70'45%.

L'objectiu del crèdit és finançar part de les inversions derivades de l'expropiació de zones verdes de diferents indrets del municipi, en cas que els tribunals finalment obliguin l'Ajuntament a fer front a aquest pagament.

La modificació del pressupost contempla un crèdit de 3'2 milions d'euros i per tant l'ampliació de l'endeutament de l'Ajuntament. Ho ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Aquesta càrrega i la devolució de la participació en els ingressos de l'Estat eleven l'endeutament al 70,45%, per sota dels límits legals.


La resta de partits a l'oposició han donat suport a aquesta mesura, excepte el PP, que ha lamentat que aquesta previsió de diners no s'hagi inclòs en pressupostos d'anys anteriors i sense càrrec a l'endeutament municipal. Ho ha dit el regidor popular Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Aquesta despesa s'hauria d'haver previst al pressupost del 2010 i 2011 per no elevar més l'endeutament. Convidem l'Ajuntament de fer-ho al del 2012.



A aquestes paraules l'equip de govern ha replicat que al pressupost d'enguany ja es recull una partida per aquesta inversió i també es preveu una altra per a l'any vinent.

Part dels propietaris de zones verdes de Valldoreix han arribat a un acord amb l'Ajuntament per evitar les compensacions econòmiques i se'ls permetrà construir en aquests espais a canvi de reubicar les zones verdes als àmbits de Can Monmany i Can Busquets. L'operació immobiliària facilita l'edificació d'habitatge públic, per primera vegada, a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.