Els acomiadats de Sharp encara no han començat els cursos de formació


  • Comparteix:

Exterior de la planta santcugatenca

Exterior de la planta santcugatenca

L'Ajuntament busca fórmules per oferir cursos de formació per a les persones que han estat acomiadades de la planta santcugatenca de Sharp davant les dificultats que tenen per accedir a l'oferta formativa subvencionada pel Servei Català d'Ocupació (SOC). Segons ha explicat al ple d'aquest dilluns el tinent d'alcalde d'Ocupació, Carles Brugarolas, un canvi en la normativa ha elevat els requisits per accedir a aquests cursos i molts dels afectats no els compleixen. Brugarolas ha explicat que s'estan estudiant altres vies per complir el compromís de suport als 87 acomiadats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Sharp d'aquest estiu.

Un grup de 20 treballadors afectats per l'ERO han assistit al ple municipal d'aquest dilluns i al torn de precs i preguntes han qüestionat a l'equip de govern sobre el compromís assolit per facilitar la recol·locació dels acomiadats.

Brugarolas ha explicat que per accedir als cursos que subvenciona el SOC és necessari un grau d'estudis, formació i experiència que alguns dels treballadors de Sharp acomiadats no tenen. Tot i això, el responsable de l'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament ha explicat que des del consistori s'estan cercant solucions.

Carles Brugarolas

Hem demanat la possibilitat de flexibilitzar els requisits del SOC. Estudiem, però, oferir els cursos segons les nostres possibilitats.



Els 87 acomiadats van rebre el compromís del consistori i d'una fundació vinculada a la Cecot per cercar propostes i ajudes que facilitessin la tornada d'aquestes persones al món laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.