L'Ajuntament i l'EMD inicien accions per desprogramar el Vial d'Enllaç


  • Comparteix:

Casajoana i Puig, a la sala de plens de l'EMD

Casajoana i Puig, a la sala de plens de l'EMD

El consistori i l'EMD de Valldoreix estan duent a terme actuacions per desactivar el Vial d'Enllaç, una reserva urbanística que connectaria els túnels de Vallvidrera amb l'AP-7, inclosa en el Pla General Metropolità (PGM) de 1976. Segons el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, i el president de l'EMD, Josep Puig, aquest vial és innecessari perquè actualment ja existeix una connexió entre aquestes dues carreteres. A més, consideren que produiria un impacte ambiental i paisatgístic negatiu i segregaria el territori.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana ha destacat la necessitat de retirar aquest document del PGM, ja que assegura que actualment ja no té sentit construir una via que connecti els Túnels de Vallvidrera amb l'AP-7 perquè ja existeixen connexions alternatives. A més, ha subratllat que desprogramant el projecte del Vial d'Enllaç s'evitarà un impacte ambiental negatiu a la zona, especialment a la riera de Can Nonell. Casajoana ha afirmat, també, que els tècnics de l'Ajuntament ja treballen per iniciar properament els tràmits.

Pere Casajoana

Presentarem l'inici de tràmit del Vial d'Enllaç. Els tècnics estan treballant en aquest document, que servirà com a declaració d'intencions.


El regidor d'Urbanisme i Obres ha apuntat que preveuen presentar, en el ple de gener de 2012, l'inici dels tràmits. Es tracta d'un document informatiu que anirà seguit de l'aprovació inicial, previsiblement el mes de març, i l'aprovació provisional, prop del mes d'octubre. Els tràmits, llavors, passaran a mans de la Generalitat, que haurà de decidir si se suprimeix o no el Vial d'Enllaç del PGM.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha recordat que, a més, la construcció d'aquesta via provocaria la segregació del barri de Can Monmany del territori valldoreixenc.

Josep Puig

Parteix el territori de Valldoreix i separa zones. S'ha de treure del PGM i per això ens manifestem.




Si s'aconseguís desprogramar el Vial d'Enllaç, el consistori es planteja com a objectiu a curt termini ubicar en aquesta zona una comunicació vianantitzada a través de vies verdes, totalment separades de l'ús dels vehicles.

El Vial d'Enllaç és una via adjacent al Vial de Cornisa, una carretera també present al PGM de 1976 que connectava els municipis travessant Collserola. Ara fa un mes que Sant Cugat, Cerdanyola i Molins de Rei van unir esforços per demanar l'eliminació, també, d'aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.