Recoder desmenteix que la T10 s'incrementi un 10%, però no descarta augments


  • Comparteix:

Recoder, aquest dijous, en un acte a Igualada. /Font: ACN

Recoder, aquest dijous, en un acte a Igualada. /Font: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha desmentit que la T-10 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) augmenti un 10% a partir de l'1 de gener, tal com han apuntat aquest dijous alguns rotatius. No obstant això, Lluís Recoder ha advertit que l'increment tarifari dependrà de si el Ministeri de Foment espanyol manté les seves aportacions. El conseller també ha remarcat que el patró a seguir més recomanable seria aquell en què l'administració i el ciutadà financessin el bitllet a parts iguals.

En un acte a Barcelona, Lluís Recoder ha negat les informacions aparegudes a alguns diaris catalans en què s'atribueix una pujada del 10% de la targeta T-10 de FGC amb l'inici d'any. Tot i això, el conseller ha avisat que l'augment del preu del transport públic vindrà condicionat al manteniment de les ajudes de l'executiu espanyol que, al 2012, podrien disminuir en 70 milions euros, segons ha apuntat el mateix Recoder.

Segons el titular de Territori i Sostenibilitat, el panorama adequat per al manteniment de l'actual sistema de transport passaria perquè les administracions subvencionessin el 50% del bitllet, en lloc del 60% actual. La resta aniria a càrrec dels usuaris. Recoder ha posat com exemple el cas de FGC en què els ciutadans abonen el 80% mentre que l'altre 20% prové de les administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.