La reducció de pressupost afectarà les escoles bressol i l'1% de cooperació


  • Comparteix:

Les escoles bressol podrien incrementar la ràtio d'alumne per classe

Les escoles bressol podrien incrementar la ràtio d'alumne per classe

L'Ajuntament preveu l'ampliació de la ràtio d'alumnes per aula a les escoles bressol públiques i estudia canvis en l'1% dels comptes municipals destinat a cooperació en els pressupostos de l'any vinent. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'augment de la ràtio als centres d'educació de zero a tres anys no afectaria la qualitat del servei. En cooperació, s'estudia com reaprofitar en el mateix àmbit o en altres partides la quantitat que finalment no s'utilitza d'aquest concepte, el conegut com a romanent. Aquestes són algunes de les mesures que estudia l'equip de govern per ajustar la despesa a la reducció d'ingressos, prevista en sis milions d'euros. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

En una entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, l'alcaldessa ha explicat que la caiguda d'ingressos municipals respecte l'exercici actual pot rondar els sis milions euros. Tot i no avançar dades concretes, Conesa ha anunciat que això suposarà un estrenyiment d'algunes partides i la presa de mesures per cercar nous ingressos i reduir algunes despeses.

A Cugat.cat, Mercè Conesa ha explicat, per exemple, que pot haver alguns canvis en les escoles bressol de gestió pública.

Mercè Conesa

Incrementar la ràtio a les escoles bressol sense perdre qualitat. També haurem d'encarar el dèficit de l'Escola de Música.



En relació amb l'àmbit de cooperació l'alcaldessa és partidària de mantenir l'1% però considera que s'haurà d'estudiar com fer-ho. Ho ha dit en l'entrevista a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Si l'1% no es gasta potser el destinarem a polítiques socials. Abans de rebaixar aquesta dotació, estudiarem altres opcions.




Un altre concepte on l'Ajuntament busca un estalvi és el manteniment de parcs i jardins. En aquest sentit, l'alcaldessa és partidària de traspassar part del manteniment d'aquestes zones a l'Àrea Metropolitana, fet que podria suposar un estalvi de fins a un milió d'euros anual.

D'altra banda, Conesa ha assegurat que l'Ajuntament no té previst aplicar retallades en els salaris dels treballadors públics si no és que la mesura l'implanta l'executiu català o espanyol. Amb tot, l'alcaldessa ha explicat que el fons social que reben els empleats de l'Ajuntament és 'molt generós' i que és per això que es pot acabar plantejant aplicar una rebaixa i 'ajustar-se a la legalitat' perquè ara està per sobre. D'aquesta manera s'eixugaria 500.000 euros del capítol 1 del pressupost del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.