La CUP reivindica que els treballadors no es resignin davant les injustícies


  • Comparteix:

El militant de la COS i advocat laboralista, Jordi Joan

El militant de la COS i advocat laboralista, Jordi Joan

La CUP ha posat de manifest la defensa dels drets del treballadors aquest divendres al Casal Popular La Guitza. La ponència a càrrec del militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i advocat laboralista, Jordi Joan, ha servit per mostrar les eines que tot treballador té al seu abast per lluitar i garantir els seus drets laborals. Amb la xerrada també s'ha incidit en què cal una major consciència del treballador davant la injustícia i que no s'ha d'optar per la resignació. Aquest acte s'integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.

Davant la situació de crisi actual, donar eines de confrontació col·lectiva davant les contrarreformes a l'àmbit laboral i garantir els drets laborals bàsics dels treballador és necessari. Així ho ha afirmat aquest divendres el militant de la COS i advocat laboralista, Jordi Joan, en una ponència al Casal Popular La Guitza. Amb la xerrada, Joan ha defensat que tot treballador ha d'optar per la lluita contra el fatalisme i no per la resignació.

Jordi Joan

El final del camí no és la pèrdua del lloc de treball, sinó que pot incidir favorablement en la realitat laboral.


A més, ha accentuat que a l'actualitat cal un canvi de paradigna, ja que tradicionalment s'ha optat per la inhibició quan la legislació permet al treballador generar instruments de defensa per lluitar i reclamar els seus drets. Segons Joan, s'ha d'optar per una acció col·lectiva, així com mantenir un equilibri entre la lluita sindical, la politització d'aquesta lluita i la instrumentacio juridica davant la represàlia.

Aquest acte s'integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.