Conesa: 'Defenso la simplificació administrativa si els diners es queden a Catalunya'


  • Comparteix:

L'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, aposta per una simplificació administrativa sempre que els recursos econòmics que gestionen les administracions es quedin a Catalunya. Conesa remarca la importància de l'organisme supramunicipal de la demarcació de Barcelona en l'ajut als consistoris, però demana que es desfaci d'aquelles tasques que no se centrin en l'assistència als ajuntaments.

Conesa s'ha refermat en l'aposta per simplificar els àmbits administratius, però hi posa una condició: que els diners es quedin a Catalunya. L'alcaldessa adverteix als partidaris de suprimir les Diputacions que es corre el risc que els recursos econòmics marxin del país.

Mercè Conesa

S'ha de simplificar, però els diners de la Diputació s'han de quedar a Catalunya. A mi no em val que el govern espanyol recuperi els recursos econòmics.




Segons Conesa, la Diputació, de la qual és vicepresidenta, s'ha de centrar en la cooperació amb els consistoris i suprimir totes aquestes funcions que no tinguin aquest objectiu. L'alcaldessa ha demanat una anàlisi detallada per estudiar per què l'organisme supramunicipal ha assumit altres rols i ha inflat la seva plantilla al llarg dels anys.

Pel que fa al finançament local, Conesa ha advertit que es tracta d'una qüestió de difícil resolució. Segons l'alcaldessa, només un concert econòmic com el del País Basc, en el qual els consistoris participen en impostos com l'IRPF, permetria solucionar la manca de finançament crònic de les administracions locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.