Sant Cugat per la Independència presenta als partits una moció perquè la ciutat entri a l'Associació de Municipis per la Independència


Temes relacionats

Sant Cugat treballa la incorporació a l'Associació de Municipis per la Independència (25/nov/11)


  • Comparteix:

Si prospera la moció, Sant Cugat s'adherirà als ajuntaments declarats independentistes

Si prospera la moció, Sant Cugat s'adherirà als ajuntaments declarats independentistes

Sant Cugat per la Independència ha fet arribar als partits polítics municipals una moció perquè la ciutat s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència. La junta de portaveus d'aquest divendres debatrà si la moció s'inclou en l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns. A l'esmorzar de Nadal amb la premsa, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que Catalunya necessita administrar els seus recursos i 'prendre les seves pròpies decisions'. Pel que fa als grups de l'oposició, PSC i ICV-EUiA donaran suport a la moció en funció de com estigui redactat el text, el PP hi votarà en contra i la CUP, tot i que considera que és una moció molt 'suau', s'hi pronunciarà a favor.

L'alcaldessa ha assegurat que el text no pretén anar en contra de l'Estat espanyol però considera que fets com la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut han generat 'més desafecció' envers Espanya. El grup municipal de CiU debat aquests dies la proposta per consensuar els posicionaments de Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), els dos partits integrants de la coalició.

Conesa ha explicat que la independència econòmica hauria d'anat acompanyada del dret a decidir.

Mercè Conesa

En la situació en què estem, està claríssim que ens cal la independència econòmica i, a partir d'aquí, poder prendre altres decisions.




De la seva banda, els partits de l'oposició han valorat aquest dimarts la iniciativa al programa 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat. El regidor del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que no hi votaran a favor perquè el seu partit no defensa la independència de Catalunya.

Álvaro Benejam

La independència no forma part del nostre programa. Ara bé, treballar per assolir un millor finançament sí que és un dels nostres objectius.





El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha anunciat que els socialistes votaran en funció de com estigui redactat el text, però ha recordat que el seu partit no és independentista.

Ferran Villaseñor

El posicionament del nostre grup dependrà del redactat. Tothom sap que el PSC no és un partit independentista.




El coordinador del grup municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, també ha manifestat que la formació ecosocialista votarà segons com estigui escrita la moció.

Ramon Gutiérrez

Ja veurem. Si la proposta és constructiva ens ho plantejarem. També cal veure en què consisteix aquesta associació.




Finalment, el regidor de la CUP Guim Pros ha assegurat que votarà a favor de la proposta tot i que la considera molt 'suau' perquè no inclou la paraula 'independència'. Tot i així, el regidor té en compte que la proposta pretén incloure diferents ideologies.

Guim Pros

És una moció bastant assumible tenint en compte la ideologia de cada partit. El posicionament de la CUP serà a favor.




L'Associació de Municipis per la Independència és una organització formada per diferents ajuntaments catalans que són partidaris de l'exercici del dret a l'autodeterminació. Entre aquestes localitats, hi ha Vic i Girona, les dues governades per CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.