El ministeri de Cultura espanyol paralitza el retorn dels últims 'papers de Salamanca'


Temes relacionats

Les forces de l'Ajuntament, satisfetes pel nou retorn dels 'papers' però amb matisos (26/jul/11)

Sinde espera que l'última entrega dels 'papers de Salamanca' arribi abans de finals d'any (26/jul/11)


  • Comparteix:

Última visita de González-Sinde i Mascarell a Sant Cugat

Última visita de González-Sinde i Mascarell a Sant Cugat

El ministeri de Cultura espanyol ha suspès, sense donar cap explicació, la reunió que havia d'aprovar, aquest dimarts, la sortida imminent del últims 'papers de Salamanca', que s'han d'ubicar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. La conselleria de Cultura s'ha mostrat indignada perquè, al juliol, la ministra Ángeles González-Sinde es va comprometre al retorn de l'última remesa de documents abans de finals d'any i ara, en canvi, queda en suspensió fins a la formació del govern de Mariano Rajoy, que podria decidir no permetre'n la sortida de Salamanca.

El Patronat de l'Arxiu de Salamanca, rebatejat com a Centre Documental de la Memòria Històrica, havia de donar el vistiplau a la sortida de les últimes 300 caixes dels 'papers'. La trobada, però, s'ha suspès sense que se n'hagin donat els motius i, per tant, la gestió queda en suspens i pendent de la formació del nou govern espanyol.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que incompliments com aquest o dels diners que no es paguen, en referència als de la disposició addicional tercera de l'Estatut, són una mala manera d'acomiadar-se de l'actual govern en funcions. També el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha acabat 'dilapidant el poc crèdit polític que li quedava'. En un comunicat, el conseller ha lamentat la 'incapacitat d'entendre el valor dels símbols i el sentit que per a Catalunya tenen determinades coses'.

La ministra Sinde va dir en un acte a Sant Cugat el juliol passat que confiava que abans del 2012 hauria tornat als seus propietaris tota la documentació confiscada durant la guerra civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.