La CUP proposa sancionar els pisos desocupats i fomentar el mercat de lloguer


  • Comparteix:

La CUP vol elaborar un reglament que permeti sancionar els pisos buits

La CUP vol elaborar un reglament que permeti sancionar els pisos buits

La CUP proposa a l'equip de govern elaborar un reglament per establir una recàrrega del 50% de l'IBI per als pisos de la ciutat que estiguin desocupats de manera permanent. Les ordenances fiscals de 2012 ja contemplen aquest impost, tot i que cal tirar endavant el document que el faci possible. La formació considera que, d'aquesta manera, s'incentiva el creixement del mercat de lloguer i s'evita que hi hagi pisos sense ocupar. És per aquest motiu que la CUP presentarà una moció al ple d'aquest dilluns.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha assegurat que, amb l'elaboració d'un reglament que estableixi una recàrrega del 50% de l'IBI per als pisos desocupats de manera permanent, s'evitarà que la ciutat tingui tants habitatges buits.

Ignasi Bea

La sanció és per incentivar que la gent no tingui els pisos immobilitzats. Augmentarà el mercat de lloguer i haurien de baixar els preus.



Aquesta havia de ser una de les al·legacions que la formació independentista presentés per les Ordenances Fiscals de 2012. Les ordenances ja contemplen la recàrrega, però argumenten que encara falta l'escriptura d'un reglament, i és per aquest motiu que la CUP ha decidit presentar una moció en aquest sentit al ple d'aquest dilluns.

Amb aquest document, la CUP pretén incentivar el mercat de lloguer a la ciutat i que l'habitatge sigui més assequible per a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.