Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència


Temes relacionats

Sant Cugat per la Independència presenta als partits una moció perquè la ciutat entri a l'Associació de Municipis per la Independència (13/des/11)

Sant Cugat treballa la incorporació a l'Associació de Municipis per la Independència (25/nov/11)

Sant Cugat lidera la lluita per la independència de Catalunya al Vallès ( 9/jul/11)

Sant Cugat es mobilitza per la consulta en un jornada sense incidències (14/des/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha adherit a l'associació Municipis per la Independència

Sant Cugat s'ha adherit a l'associació Municipis per la Independència

Sant Cugat s'ha adherit a l'associació Municipis per la Independència. Ho ha aprovat el ple municipal celebrat aquest dilluns amb el suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC s'han abstingut i el PP hi ha votat en contra. Aquesta associació, que ja té el suport de més de 155 municipis, té com a objectiu l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure el dret a decidir.

L'Associació de Municipis per la Independència es va constituir fa prop d'una setmana a Vic. La nostra ciutat s'hi ha sumat a través d'una moció presentada per CiU i la CUP a instàncies de l'Assemblea Nacional Catalana, representada a àmbit local per Sant Cugat per la Independència, que ha llegit el text.

L'objectiu de l'associació de municipis és marcar des del territori el full de ruta cap a la independència de Catalunya dins d'un nou context social. Per això, el text aprovat adhereix la ciutat a l'agrupació de municipis amb la intenció de vehicular el rebuig social contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) en relació amb l'Estatut i el dret a l'autodeterminació, així com la voluntat de la nació catalana de formar part del projecte europeu.

Les formacions que han donat suport al text defensen la capacitat dels municipis en l'assoliment de la independència. Ho han expressat el regidor de CiU Jordi Puigneró i el portaveu de la CUP, Guim Pros.

Puigneró / Pros

Des del municipalisme també es poden defensar els drets nacionals. / Ens hem de felicitar perquè una moció així es pugui debatre al ple.




Tot i el suport, la CUP s'ha desvinculat del projecte europeu en considerar que les seves administracions neguen l'autodeterminació de Catalunya. De la seva banda, el PSC i ICV-EUiA s'han abstingut. Totes dues formacions han assegurat que defensen els interessos de Catalunya, però des d'un federalisme sense negar el dret a l'autodeterminació dels pobles. Ho han explicat la regidora ecosocialista Roser Casamitjana i el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Casamitjana / Villaseñor

L'autodeterminació ha de ser un fil conductor per al reconeixement d'un estat federal i plurinacional. / Des del federalisme es pot defensar Catalunya.



En canvi, el PP, que hi ha votat en contra, veu en l'aprovació de la moció una manera de traspassar les competències municipals amb una adhesió que 'no representa tots els ciutadans', segons ha afirmat el seu portaveu, Jordi Carreras.

Jordi Carreras

És una institució pública al servei de tots els ciutadans i no poden arrossegar-la fins a una línia que no correspon.




Davant aquestes afirmacions, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la necessitat d'avançar cap al dret a decidir.

Mercè Conesa

Tal com estan les coses, el camí és anar cap el dret a decidir sense posar-nos límits. He fet una acció responsable com a alcaldessa.







El text designa l'alcaldessa, Mercè Conesa, com a representant municipal dins aquesta associació de municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.