Reaccions a les ordenances fiscals amb la mirada posada als pressupostos


  • Comparteix:

Les ordenances s'han debatut a l'últim ple de l'any

Les ordenances s'han debatut a l'últim ple de l'any

L'equip de govern defensa les ordenances fiscals com un pas endavant per consolidar els ingressos del consistori. El PSC, ICV-EUiA i la CUP veuen amb bons ulls les bonificacions per criteri de renda en l'IBI de les famílies nombroses. El PP insisteix que el tipus impositiu de l'IBI és massa elevat.

L'equip de govern, format per CiU, ha defensat les ordenances fiscals com la millor manera de consolidar els ingressos del consistori i mantenir-ne la solidesa. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat el fet d'incloure la renda com a critei per determinar les bonificacions de l'IBI en famílies nombroses. De cara als preus públics i als pressupostos, Brugarolas promet tenir en compte altres col·lectius.

Carles Brugarolas

Les famílies monoparentals, per exemple, no es poden incloure en les ordenances. Aquests col·lectius, però, rebran ajuts.



El PP ha criticat el nou tipus impositiu de l'IBI, en considerar que exercirà massa pressió fiscal sobre els santcugatencs. El regidor popular Álvaro Benejam ha carregat contra la nova taxa de clavegueram i ha advertit que les bonificacions poden crear injustícies en basar-se en el valor cadastral dels immobles.

Álvaro Benejam

Potser es creen justícies però també crearà injustícies perquè el valor d'un immoble no és la renda d'una família.



El PSC s'ha abstingut en l'IBI, ha donat suport a les bonificacions d'aquest impost per a famílies nombroses i ha donat suport a la resta d'ordenances. Els socialistes han lamentat, però, que no s'hagin inclòs bonificacions en la nova taxa de clavegueram, a la qual no han donat suport. Ferran Villaseñor és el portaveu del PSC.

Ferran Villaseñor

Volíem unes bonificacions unides al rebut de l'aigua.


ICV-EUiA veu amb bons ulls les bonificacions per criteri de renda aplicades en l'IBI de les famílies nombroses i demana que es mantingui aquesta línia en els preus públics. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha lamentat que no s'hagi mantingut el tipus impositiu de l'IBI i que no es conegui com l'equip de govern vol establir les despeses en els pressupostos de l'any vinent.

Joan Calderon

Els grups de l'oposició no sabem com es gastaran els ingressos. Això hauria ajudat al debat.




La CUP ha donat suport a les bonificacions per a famílies nombroses, però ha estat crítica amb la resta de decisions de l'equip de govern. Els independentistes han lamentat que no es gravi les entitats d'estalvi que tenen caixers a la via pública i que no es bonifiqui el consum responsable d'aigua. El regidor Ignasi Bea ha lamentat també el tipus impositiu de l'IBI.

Ignasi Bea

Hauríem preferit elevar el tipus impositiu de l'IBI. Qui més té més ha de pagar més.



Un cop aprovades les ordenances fiscals, els partits encararan les negociacions dels pressupostos de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.