Els 'papers de Salamanca' començaran a retornar-se als seus propietaris


  • Comparteix:

Després de sis anys a l'ANC comença el retorn

Després de sis anys a l'ANC comença el retorn

Els 'papers de Salamanca' que, des de fa sis anys, es troben a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, començaran a retornar-se als particulars. El destí dels documents podrà ser la conservació a l'arxiu o el lliurament als seus propietaris, en funció del que aquests decideixin. Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, és un acte de reparació a les víctimes de la Guerra Civil i 'un acte de justícia i afirmació democràtica'.

Durant els sis anys des que els documents van passar de l'Arxiu de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) el departament de Cultura de la Generalitat s'ha ocupat d'identificar, descriure i digitalitzar tots els documents. Finalment aquests seran retornats als seus propietaris perquè decideixin el seu destí. En total són més de 114 metres de documents textuals, que sumen prop de 11.200 unitats documentals i més de 400.000 pàgines escrites.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat les actituds i la tendència centralitzadora de l'Estat, 'que ha impedit el retorn complet del fons a Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.