Conesa justifica el sou del president de la Fundació Sant Cugat Actiu


Temes relacionats

El PSC lamenta que el govern utilitzi la Fundació Sant Cugat Actiu per posar-hi càrrecs 'a dit' ( 7/des/11)


  • Comparteix:

Lluís Fernández és president de la Fundació Sant Cugat Actiu / Font: Ara.cat

Lluís Fernández és president de la Fundació Sant Cugat Actiu / Font: Ara.cat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat l'assignació de recursos a la Fundació Sant Cugat Actiu, després que el consistori fes públic que el 75% dels 80.000 euros destinats a l'associació servirien per pagar el sou del seu president, l'empresari local Lluís Fernández, que també és membre de l'executiva local i comarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Segons Conesa, la proporció del pressupost destinat a aquestes retribucions disminuirà a mesura que la fundació rebi aportacions privades. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

La Fundació Sant Cugat Actiu, que existeix des dels anys 80, està participada per l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i la Federació de Comerciants de la ciutat, tot i que de moment el seu finançament és bàsicament públic. Fins ara, la seva única atribució era organitzar la mostra Sant Cugat Actiu, però la intenció del govern local és reactivar-la perquè esdevingui un ens que vinculi el comerç i l'empresa local amb l'Ajuntament.

L'alcaldessa ha assegurat al programa 'Línia directa' de Cugat.cat que és 'lògic' que la primera dotació pressupostària que rep l'entitat vagi destinada a la gerència.

Mercè Conesa

A mesura que la fundació rebi altres dotacions econòmiques, el percentatge de pressupost per a la gerència disminuirà.


En aquest sentit, Conesa ha assegurat que en el moment que la resta d'integrants de la fundació facin les seves aportacions econòmiques, aquestes es destinaran a d'altres funcions. Actualment, el sou del president, Lluís Fernández, s'eleva a 60.000 euros bruts anuals. A més de ser membre de l'executiva local i comarcal d'UDC, Fernández va ser número 16 per CiU a les darreres eleccions municipals, essent el primer de la llista a no entrar al consistori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Dieu que l'Alcaldessa justifica, però jo no llegeixo justificació per enlloc: "el percentatge de pressupost per a la gerència disminuirà"... això no justifica res, simplement significa que quan el pressupost sigui més elevat, els 60.000 euros suposaran un percentatge més petit del total. Això no justifica el perquè d'aquesta (elevada) quantitat. Així que 60.000 euros bruts anuals per a la gerència no els hi treu ningú... per fer què exactament? Perquè fins ara (com es pot llegir) la única atribució de la Fundació Sant Cugat Actiu era organitzar la Mostra. Ara a més farà d'intermediària entre comerç i empresa local i l'Ajuntament. En temps de retallades: és realment necessari un altre intermediari? I cal tant sou per dur-ho a terme? Deu aportar molts beneficis que justifiquen aquest super-sou (que segurament no suposarà ni tan sols dedicació exclusiva). Beneficis que jo no sé veure: algú que m'ho expliqui...

David Herrero Viladot. Enviat el 30/des/11


A mi em donaria vergonya justificar l'injustificable. Tots sabem que això forma part del repartiment de cadires entre Covergència i Unió i mentre tinguin la majoria i el poble estigui callat faran això i altres cosa similars.

Joan Serrallonga. Enviat el 31/des/11


Jo penso que un dels problemes més grans de la política actual són els càrrecs de confiança i d'altres cadires que s'adjudiquen a dit i que són el premi als serveis prestats o o compensacions. Aquest és un problema que s'ha de solucionar en cas contrari l'allunyament de la gent i dels polítics cada cop serà més gran.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 31/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.