Els peatges a la C16, a debat en el proper ple municipal


Temes relacionats

El PSC defensa la gratuïtat del peatge de la C-16 i fa front comú a la comarca ( 2/gen/12)

La gratuïtat del peatge de les Fonts cau amb l'entrada d'any ( 2/gen/12)


  • Comparteix:

Exterior del consistori

Exterior del consistori

Els partits polítics amb representació al consistori, tret de CiU, coincideixen en la necessitat de modificar les bonificacions que s'apliquen al peatge de la C-16 després de la darrera modificació vigent des de l'1 de gener. Els representants de les forces locals s'han pronunciat a Cugat.cat sobre l'anunci del govern sobre els canvis de les bonificacions del 100% existents per als usuaris habituals d'aquesta via. ICV i CUP s'han mostrat partidàries de consensuar la moció que el PSC presentarà al proper ple municipal amb l'objectiu de recuperar la gratuïtat dels usuaris.

Fins ara, per circular per la C-16 entre Sant Cugat, Rubí i Terrassa passant pel peatge de les Fonts de forma gratuïta, només calia tenir obert un compte a les oficines bancàries de Sant Cugat i demanar un dispositiu Teletac a Autema, gestora de la via.

A partir d'ara, s'aplica un nou sistema de descomptes. En concret, es pot obtenir un 30% de bonificació si es fan més de 16 viatges al mes, un 40% en cas que el vehicle tingui més de tres ocupants i un 30% si el cotxe és ecològic. Tots aquests descomptes són acumulables de manera que es pot assolir reduccions de fins el 100% de l'import del peatge.

CiU justifica la mesura adoptada pel govern considerant que la gratuïtat fins ara vigent no era sostenible. Així ho ha dit el copresident de la federació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Era una norma feta en època de bonança. Ara cal adaptarla al temps i és una manera d'introduir criteris mediambientals i un millor ús del vehicle.



El PP veu amb bons ulls les decisions del govern tot i que relativitza l'impacte que puguin tenir en relació amb el vehicle elèctric. Escoltem la regidora popular Maria Dolors Domènech.

Maria Dolors Domènec

No estem d'acord amb la gratuïtat. Pensem que els descomptes plantejats pel govern són prou vàlids.



El PSC lamenta la manca de voluntat de buscar el consens del govern de la Generalitat. A més, els socialistes creuen que el sistema de bonificacions establert no serà prou efectiu. Ho ha dit el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Les propostes seran vàlides d'aquí uns anys, ara no. Les bonificacions haurien de beneficiar més als treballadors que hi passen a diari.



ICV també ha lamentat que el govern no hagi obert un diàleg amb la resta de forces polítiques i amb el ajuntaments afectats per la mesura. Ho explica la copresidenta i regidora ecosocialista, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

No estem en contra de l'augment de peatges. Però les bonificacions fixades no creiem que siguin prou efectives actualment.



De la seva banda, la CUP s'ha mostrat oberta a consensuar la moció socialista. El portaveu independentista Guim Pros n'explica els motius.

Guim Pros

La moció vol cercar consens amb ajuntament de la comarca i encarada a beneficiar als treballadors.




La moció, que parteix del PSC, vol cercar el consens entre les ciutats afectades per aquesta modificació de les bonificacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.