Valldoreix aprova una moció en contra de l'augment d'hores lectives de castellà a primària


  • Comparteix:

La moció de CIU va ser aprovada per tots els grups, llevat de PP.

La moció de CIU va ser aprovada per tots els grups, llevat de PP.

L'EMD de Valldoreix és la primera entitat municipal que aprova una moció a favor de la defensa del català a l'escola. Amb els vots en contra del Partit Popular, l'administració valldoreixenca exigeix al govern central la rectificació del Reial Decret que obliga a impartir 4 hores setmanals de castellà a 1r i 2n de primària.

El fet que el Reial Decret sobre ensenyament de l'educació primària contempli l'obligació de donar classes en castellà un mínim de 4 hores a la setmana, ha motivat la preocupació de CiU. Per aquest motiu, la federació ha presentat una moció institucional a favor del català a l'escola que, al final, només ha comptat amb el vistiplau de la Candidatura de Progrés i CiU.

El text aprovat demana al Ministeri d'Educació la modificació del Reial Decret i a la Generalitat que obri negociacions de forma immediata amb el govern central. Tot plegat, amb l'objectiu que que el Reial Decret no s'arribi a aplicar a l'escola de Valldoreix. Escoltem al vocal de CiU, Marc Monells:

Marc Monells

Estem contents que aquesta moció tiri endavant ja que és el català, i no el catellà, la llengua que està amenaçada


Tant la federació com la Candidatura de Progrés consideren que aquesta normativa suposa un retrocés per a l'aprenentatge de la llengua catalana. No és de la mateixa opinió, José Mª Canals, vocal del PP, que ha apuntat els beneficis que pot tenir en els alumnes un major domini del castellà:

José Mª Canals

No hi ha per tant perquè es demani que d'imparteixin 4 hores de castellà a la setmana


Amb aquesta actuació, l'EMD de Valldoreix es converteix en la primera entitat municipal que promou la defensa de la llengua catalana a les escoles. Segons ha informat CiU, altres ajuntaments ja han mostrat el seu interès en aquesta iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.