La CUP vol que Sant Cugat es declari municipi antimonàrquic


  • Comparteix:

Els dos regidors de la CUP

Els dos regidors de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) proposarà que Sant Cugat es declari municipi antimonàrquic en el ple d'aquest mes. Segons els independentistes, cal suprimir aquesta institució per ser antidemocràtica, no legítima i contrària als principis de sobirania popular.

Per justificar aquesta demanda, la CUP recorda que el rei Joan Carles va jurar els principis del moviment franquista, que gaudeix d'inviolabilitat jurídica i gaudeix de privilegis 'indignes' i 'hereditaris'. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat alguns dels motius pels quals Sant Cugat s'hauria de declarar municipi antimonàrquic.

Ignasi Bea

El cap d'Estat és un militar, va jurar els principis del 'movimiento', va ser coronat per un dictador criminal, és una figura inviolable i és un càrrec hereditari i vitalici, entre d'altres.


Amb aquesta moció, la CUP vol seguir l'exemple de Viladamat, que ja s'ha declarat localitat antimonàrquica.

En el proper ple, la CUP també demanarà la cobertura de la piscina de la Floresta. Així, segons els independentistes, es fomentaria l'aprofitament tot l'any d'un equipament públic que ara només s'utilitza menys de tres mesos l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.