La ciutat insta la Generalitat a restablir la gratuïtat en el peatge de les Fonts


Temes relacionats

Els peatges a la C16, a debat en el proper ple municipal ( 5/gen/12)

El PSC defensa la gratuïtat del peatge de la C-16 i fa front comú a la comarca ( 2/gen/12)

La gratuïtat del peatge de les Fonts cau amb l'entrada d'any ( 2/gen/12)

Les tarifes dels FGC i dels peatges s'encareixen amb el nou any ( 1/gen/12)


  • Comparteix:

La gratuïtat del peatge de les Fonts ha estat un dels temes tractats al ple municipal.

La gratuïtat del peatge de les Fonts ha estat un dels temes tractats al ple municipal.

El ple municipal insta la Generalitat a restablir la gratuïtat del peatge de les Fonts per a tot el sistema urbà de Sant Cugat, Terrassa i Rubí. A través d'una moció institucional, Sant Cugat pretén recuperar la gratuïtat dels usuaris, derogada el desembre passat amb una resolució impulsada per la conselleria de Territori i Sostenibilitat, encapçalada per l'exalcalde Lluís Recoder. El text demana també que el Congrés doni tramitació a la proposició de llei del fons per a la subvenció de peatges.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar un canvi en el sistema de descomptes i bonificacions de les barreres de peatge de les vies de titularitat de la Generalitat, que significava l'anul·lació de mesures de gratuïtat i descomptes per als usuaris de la part sud de la C-16.

La moció institucional llegida aquest dilluns ha acordat la demanda al govern de reconsiderar la mesura d'uniformització dels descomptes i bonificacions de les barreres de peatge, així com el restabliment de la gratuïtat del peatge de les Fonts amb recursos que s'obtinguin del fons estatal per al rescat selectiu i subvenció de peatges. Així ho ha explicat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Demanar al govern que reconsideri la mesura de les bonificacions de peatges, i restableixi la gratuïtat en el peatge de les Fonts.


En la mateixa línia, la moció institucional pretén traslladar aquest acord al consell executiu de la Generalitat, al govern espanyol, al departament de Territori i Sostenibilitat i altres organismes oficials del país per assegurar-ne el compliment.

A més, el text redactat conjuntament per totes les forces amb representació al consistori demana als grups parlamentaris del Congrés espanyol que donin tramitació a la proposició de llei del fons per a l'homogeneïtzació i subvenció de peatges, presa en consideració al ple de desembre del 2008, i encallada des d'aleshores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.