Els consells de barri es comencen a constituir a partir de la setmana vinent


Temes relacionats

La uaSC dóna la benvinguda amb escepticisme als consells de barri (25/gen/12)

Tret de sortida als nous consells de barri (18/oct/11)


  • Comparteix:

Les Planes serà el primer districte en tenir consell de barri

Les Planes serà el primer districte en tenir consell de barri

Els consells de barri, els òrgans de participació ciutadana que substitueixen els consells de districte, començaran a ser una realitat a partir de dimarts de la setmana vinent, en un període de constitució que s'allargarà dues setmanes. L'alcaldessa, Mercè Conesa, presidirà les sessions constitutives dels consells de barri que, en compliment del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), doten ara el centre de la ciutat de dos espais de participació i permeten l'accés d'entitats de tots els àmbits.

El districte de les Planes serà el primer en disposar d'un consell de barri. Dimarts de la setmana vinent, es constituirà el primer dels cinc nous òrgans de participació ciutadana, i serà al casal planenc. L'alcaldessa, Mercè Conesa, presidirà les sessions constitutives en convocatòries que es faran a dos quarts de vuit del vespre.

El calendari de constitucions dels consells de barri continuarà, el dia següent, dimecres, a la Floresta, al centre social i sanitari del districte. La propera cita serà el 7 de febrer per crear el consell de barri Centre-Oest, a l'edifici consistorial. El següent torn serà el del consell de barri de Mira-sol, que es formalitzarà el 8 de febrer, al casal cultural del districte. Tancarà la ronda la sessió constitutiva del consell de barri del Centre-Est, el 15 de febrer, a la Casa de Cultura.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, assumirà el consell de barri de Mira-sol, el districte més gran. El de la Floresta anirà a càrrec del regidor Carles Brugarolas i el de les Planes comptarà amb el regidor Joan Puigdomènech.

Pel que fa als dos consells de barri del centre, dos espais de participació que no existien en els antics consells de districte, tindran com a president al regidor Josep Romero, en el consell de Centre-Est, i al regidor Jordi Puigneró, en el consell de Centre-Oest.

En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat els motius d'incloure en aquests òrgans dues zones del centre de la ciutat.

Francesc Carol

La intenció és aglutinar les associacions dels barris i no volem que el centre quedi obsolet.


Els consells de barri són uns òrgans de participació territorial de caràcter consultiu, dels quals es dota l'Ajuntament per assessorar-se i rebre propostes de la ciutadania respecte el funcionament del barri i del municipi. Les funcions bàsiques d'aquests òrgans són permetre la màxima participació, facilitar la informació i publicitat sobre les seves activitats, i garantir l'efectivitat dels drets i els deures dels veïns i veïnes.

Francesc Carol ha destacat el gran pes que hi tindrà la societat civil.

Francesc Carol

Hi ha un major pes de la societat civil i de les associons veïnals, culturals i esportives.


A banda del president, el consell del barri estarà format per un sotspresident, que serà un ciutadà vinculat a la vida social del barri, un representant de cada partit polític municipal, i representants de les entitats i associacions de veïns del barri que constin inscrites al registre municipal d'entitats. També podran participar a les sessions del consell de barri els veïns del barri que ho desitgin. L'Ajuntament ha habilitat la web Participa.santcugat.cat per oferir més informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.