El PSC vol prohibir que els càrrecs municipals cobrin més d'una retribució


Temes relacionats

L'Ajuntament no canviarà l'ordenança que obliga alguns locals a tancar a les onze de la nit (20/gen/12)

El Gremi d'Hosteleria de la comarca denunciarà l'Ajuntament per obligar els bars a tancar a les onze de la nit (19/gen/12)

Conesa reitera que renunciarà als 24.000 euros anuals de dietes per ser 'coherent' (30/des/11)

Els partits es pronuncien sobre els carnets del DIR (11/oct/11)

La CUP retorna les dietes de Promusa i els carnets que DIR va regalar als regidors ( 7/oct/11)


  • Comparteix:

Pere Soler i Ferran Villaseñor

Pere Soler i Ferran Villaseñor

El PSC proposa limitar les retribucions dels representants electes a l'Ajuntament perquè només se'ls permeti cobrar d'un dels seus càrrecs, en el cas que estiguin vinculats a altres administracions. Els socialistes presentaran una moció al proper ple demanant la creació de normes municipals que estableixin l'obligació dels polítics locals a renunciar a percebre dietes de diferents càrrecs d'àmbit municipal. A més, també s'instaria a fer-ho a aquells amb responsabilitats supramunicipals. Per altra banda, la formació presentarà una segona moció a favor de flexibilitzar els horaris de bars i restaurants.

Actualment, els regidors de l'oposició no perceben un sou base per la seva feina, sinó que reben una remuneració en forma de dietes per la seva assistència als plens municipals, les comissions informatives i les juntes de portaveus, segons el PSC. Tot i això, els representants locals també poden cobrar dietes en concepte d'assistència a d'altres òrgans públics. Per aquesta raó, el secretari de política municipal del PSC, Pere Soler, ha insistit que tots aquells càrrecs derivats de la condició de regidor no haurien de ser remunerats.

Pere Soler

Com a càrrecs electes només hauríem de rebre una única retribució per la nostra feina.


Segons Soler, més enllà de l'estalvi econòmic que suposaria aquesta mesura, la proposta té l'objectiu d'afavorir la transparència i 'donar exemple' davant la ciutadania. En aquest sentit, ha lloat el gest de l'alcaldessa, Mercè Conesa, de renunciar a les dietes que li pertocava percebre pel seu càrrec com a vicepresidenta de la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, els socialistes també presentaran al ple una segona moció, referida als horaris d'obertura de bars i restaurants quan hi ha esdeveniments puntuals com ara partits de futbol. Segons ha explicat el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, la normativa actual pateix d'una 'manca de sentit comú' i s'ha de flexibilitzar.

Ferran Villaseñor

Caldria ampliar els horaris d'obertura a bars i restaurants en casos puntuals.


La proposta té lloc després de la queixa del gremi de restauradors de Sant Cugat fa dues setmanes, quan els clients dels bars del carrer d'Elies Rogent van haver d'abandonar els locals on estaven, deixant a mitges el visionat del Madrid-Barça, a causa de la normativa municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.