La Federació de Municipis descarta fusionar-se amb l'Associació de Comarques i Municipis


Temes relacionats

Conesa aposta per unificar les entitats municipalistes (29/gen/12)


  • Comparteix:

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) descarta una fusió amb l'Associació de Comarques i Municipis (ACM), tal com proposava aquesta setmana la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa, Mercè Conesa. Així ho ha dit el portaveu del PSC a la FMC, Xavier Amor, que ha acusat Conesa de voler fer callar les veus crítiques amb la Generalitat que provenen d'aquest òrgan municipalista.

Amor ha defensat l'existència de la FMC, entitat controlada pels socialistes, per preservar 'la pluralitat de veus' del món local. Segons l'alcalde de Pineda de Mar, la proposta de Mercè Conesa de fusionar-la amb l'ACM, amb direcció nacionalista, es deu a la voluntat de CiU d'impedir que es visualitzin les crítiques de les administracions locals respecte a la gestió del govern de Catalunya.

La vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa de la ciutat va defensat la necessitat d'unir els esforços de les entitats municipalistes per evitar que les corporacions locals hagin de pagar dues quotes, com és el cas de Sant Cugat. Tot i així, Conesa ja va avisar de la dificultat de dur a terme aquesta proposta, ja que els dos òrgans representen 'contrapoders polítics'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.