Villaseñor: 'Hauria estat més fàcil amb Carme Chacón'


  • Comparteix:

Villaseñor votant el proper secretari general

Villaseñor votant el proper secretari general

El primer secretari de l'agrupació local del PSC, Ferran Villaseñor, creu que el lideratge d'Alfredo Pérez Rubalcaba al PSOE dificultarà el desenvolupament de les aspiracions del PSC de marcar perfil propi. Rubalcaba s'ha imposat a Carme Chacón per 22 vots de diferència en el 38è Congrés del partit que ha tingut lloc aquest dissabte a Sevilla, on ha assistit el primer secretari local. Per Villaseñor, que havia apostat per Chacón, la victòria de Rubalcaba suposa menys ruptura amb el passat, però espera que s'articuli una executiva d'unitat i es comencin a apreciar canvis.

Ferran Villaseñor és un dels 956 delegats que han votat en el 38è Congrés del PSOE per elegir el secretari general del partit, votació en què s'ha imposat Rubalcaba per 487 vots a 465. El santcugatenc havia expressat el seu suport a la candidatura de Carme Chacón, perquè articulava millor el canvi que necessita el partit. A més, tot i que valora positivament el procés democràtic que ha realitzat el partit, Villaseñor admet que les aspiracions del PSC de marcar perfil propi en temes de país haguessin trobat més comprensió en Carme Chacón.

Ferran Villaseñor

El que ha decidit el PSC és farà sigui qui sigui el secretari general, una altra cosa és que és evident que hagués estat més fàcil amb Chacón.


Per Villaseñor, Chacón representa una nova generació del socialisme espanyol, més rupturista, però creu que el missatge d'unitat de Rubalcaba pot concretar-se en una executiva que representi tot el socialisme.

Ferran Villaseñor

L'últim missatge ha estat d'unitat, és el moment de què les diferències de com tirar endavant el socialisme es pactin. També ha donat un missatge de canvi i d'assumir errors.



Villaseñor ha explicat que aquest és un altre pas en el procés de renovació en què està immers el partit i que espera que es concreti en canvis al més aviat possible. Pel santcugatenc, és imprescindible aquest procés per articular una oposició que pugui recuperar la confiança dels votants d'esquerres de tot l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.