La CUP adverteix que la reforma laboral serà la fi de la negociació col·lectiva


Temes relacionats

Pimec dóna el vistiplau a la reforma laboral del PP (10/feb/12)

Cecot lamenta el caràcter 'limitat' de la reforma laboral (10/feb/12)


  • Comparteix:

Actualització de la tradicional imatge dels treballadors novaiorquesos / Font: Cup.cat

Actualització de la tradicional imatge dels treballadors novaiorquesos / Font: Cup.cat

La CUP s'oposa a la nova reforma laboral en considerar que es posiciona amb les patronals, imposant les seves condicions. Els independentistes consideren que aquesta darrera reforma suposa una gran pèrdua de drets i garanties laborals i anuncien una clara oposició contra els artífexs d'aquesta mesura, aprovada aquest divendres pel govern espanyol en el consell de ministres.

La secció local de la CUP ha mostrat el seu rebuig a la nova reforma laboral, que suposa un salt qualitatiu i quantitatiu de la pèrdua de drets i garanties laborals. Amb aquesta proposta, els independentistes consideren que s'ha donat un pas més en la precarització dels drets dels treballadors.

Amb aquesta nova reforma, els independentistes consideren que s'abarateix l'acomiadament, passant dels 45 dies per any treballat als 33. Aquestes mesures suposen, per la formació, la fi de la negociació col·lectiva.

El portaveu municipal de la CUP, Guim Pros, ha explicat a Cugat.cat l'abast d'aquesta reforma.

Guim Pros

Totes les empreses que hi ha a Sant Cugat es veuran afectades i les persones que hi treballen. Serveix perquè els empresaris puguin acomiadar gent amb molta més facilitat que fins ara.





Per a la CUP, aquesta és una nova retallada de drets ja que, entre d'altres qüestions, redueix el nombre de tràmits administratius pels expedients de regulació d'ocupació, a més de donar prioritat al conveni d'empresa per davant del sectorial. Per aquests motius, la CUP ha anunciat una clara oposició contra el PP, com a creador d'aquesta reforma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.