La primera audiència pública de Sant Cugat aplega una àmplia participació


Temes relacionats

L'atenció a les persones i la lluita contra l'atur, prioritats en els pressupostos 2012 (14/feb/12)


  • Comparteix:

Més d'una seixantena de ciutadans han assistit aquest dilluns a la primera audiència pública de Sant Cugat en la qual s'ha presentat la proposta de pressupost per al 2012 i les ordenances fiscals. L'audiència és un instrument de participació ciutadana per donar a conèixer de primera mà aspectes rellevants del municipi i de l'acció de govern.

El tinent d'alcalde d'Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha estat l'encarregat de donar a conèixer a la ciutadania el pressupost d'aquest any i les ordenances fiscals.

Els assistents han plantejat directament les seves preguntes, qüestions i dubtes, entre els quals destaquen els aclariments respecte als districtes, les taxes municipals, l'Impost de Béns Immobles (IBI) i les expropiacions de zones verdes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat la participació ciutadana en aquesta nova iniciativa que queda recollida en el nou reglament de participació ciutadana.

Mercè Conesa

Com a sessió ha estat molt positiva. S'ha fet una explicació del pressupost molt entenedora. Hem tingut qüestions de tot tipus, des de l'educació i la cultura, fins a les qüestions de barris.


L'objectiu és, precisament, fomentar la participació ciutadana i recollir les propostes dels veïns del municipi. L'audiència pública és, per tant, un nou instrument que, segons el reglament, s'haurà de convocar com a mínim una vegada a l'any, coincidint amb l'aprovació del pressupost.

Enguany, la proposta de l'equip de govern de pressupost se situa en els 92'1 milions d'euros, un 4'7% menys que l'any passat, a causa de l'actual context econòmic. La inversió també pateix un descens, del 3'4%, mentre que els comptes aposten per l'atenció a les persones i les polítiques d'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.