Nou ajornament de l'obertura del CAP Can Mates


Temes relacionats

Mútua de Terrassa no ampliarà el nombre de metges ni d'infermeres tot i el nou CAP (18/gen/12)

El CAP de Can Mates obrirà a finals de febrer (17/gen/12)

El CAP de Can Mates obrirà a finals de febrer (17/gen/12)

Ajuntament i CatSalut es reuniran aquest mes per planificar la posada en marxa del tercer CAP ( 3/gen/12)


  • Comparteix:

El CAP Can Mates havia d'obrir a finals de febrer

El CAP Can Mates havia d'obrir a finals de febrer

El Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Mates encara no té data d'obertura, malgrat que havia d'iniciar els seus serveis a finals d'aquest mes. Ho ha revelat l'equip de govern durant el debat d'una moció presentada pel PSC al ple que finalment s'ha retirat. El govern local ha assegurat que treballen per aconseguir les especialitats d'otorrinolaringologia, estomatologia i les urgències pediàtriques i traumatològiques de cap de setmana. L'equip de govern, a més, aposta per la concertació de serveis amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC), en lloc de la construcció de l'Hospital Vicente Ferrer, com demana el PSC.

El debat s'ha obert durant el ple d'aquest dilluns, on el PSC ha presentat una moció per concretar una data d'obertura del CAP Can Mates, el manteniment i l'increment de les especialitats sanitàries a la ciutat i la demanda de la continuïtat del projecte de l'Hospital Vicente Ferrer.

El regidor del PSC Pere Soler ha lamentat que s'incompleixin una vegada més els terminis d'obertura del 3r CAP i ha mostrat preocupació perquè l'hospital públic de referència a la comarca 'hagi desaparegut del mapa'.

Pere Soler

S'han incomplert acords amb l'obertura del tercer CAP. Estem preocupats per aquesta demora i per la manca de credibilitat amb l'Hospital Vicente Ferrer.




CiU ha justificat l'endarreriment per problemes tècnics relacionats amb l'obra i ha assegurat que treballen per aconseguir que diverses especialitats puguin tenir cabuda a la ciutat, entre elles les d'estomatologia, otorrinolaringologia i les urgències pediàtriques i traumatològiques de cap de setmana. Ho ha explicat el regidor de Salut, Raül Grangé.

Raül Grangé

Aquest equip de govern vol recuperar especialitats, com estomatologia. No estem en una situació excessivament negativa.





A més, Grangé ha assegurat que s'han d'optimitzar els recursos existents i, per això, l'equip de govern aposta per la concertació de serveis amb el Capio HGC, en lloc de tirar endavant el projecte de nova construcció de l'hospital públic Vicente Ferrer, a Rubí.

Tot i el debat, finalment el text ha estat retirat pels socialistes, que han considerat que les esmenes de CiU desvirtuaven l'essència de la moció inicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.