Recoder es compromet a suprimir el projecte del Vial d'Enllaç del PGM


Temes relacionats

La ciutat comença els tràmits per suprimir el Vial d'Enllaç (20/feb/12)

Sant Cugat reclama un aeroport del Prat al servei de Catalunya (20/feb/12)

La Generalitat estudiarà les bonificacions al peatge de les Fonts (10/feb/12)

La ciutat insta la Generalitat a restablir la gratuïtat en el peatge de les Fonts (16/gen/12)


  • Comparteix:

Recoder ha estat el ponent del sopar-conferència del Rotary Club. / Font: Rotary Club

Recoder ha estat el ponent del sopar-conferència del Rotary Club. / Font: Rotary Club

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es compromet a esborrar del Pla General Metropolità (PGM) el projecte del Vial d'Enllaç i estalviar, d'aquesta manera, una 'ferida' al territori de Valldoreix. Ho ha dit en el marc del sopar del Rotary Club Sant Cugat on ha destacat que malgrat les dificultats de gestionar un país en plena crisi, s'ha de saber aprofitar l'oportunitat per millorar el país. Recoder ha reiterat, també, que la Generalitat està estudiant la gratuïtat del peatge de les Fonts, tot i recordar que el nou model de bonificacions de les barreres és un canvi general arreu de Catalunya.

La llarga reivindicació política i veïnal per desclassificar el Vial d'Enllaç del Pla General Metropolità (PGM) pren cos. Després que el ple de dilluns aprovés l'inici dels tràmits per aconseguir-ho, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'ha compromés a esborrar un projecte que considera obsolet i que va ser dibuixat el 1976. A més, ha recordat que malmetria part del territori santcugatenc, concretament Valldoreix i la serra de Collserola.

Lluís Recoder

Faré el possible per aconseguir esborrar el Vial d'Enllaç del PGM i estalviar la ferida per a Valldoreix.



Recoder ha estat, aquest dimarts, el convidat dels sopar-conferència que organitza el Rotary Club Sant Cugat, on ha fet una ponència sobre 'Política en temps de crisi'. El conseller ha exposat que gestionar un país en moments de dificultats econòmiques suposa un risc i, en ocasions, s'han de prendre mesures impopulars.

Preguntat per la supressió de la gratuïtat del peatge de les Fonts, que el govern s'havia compromés a estudiar de nou, Recoder ha subratllat que no es tracta només de l'eliminació de les bonificacions en algunes barreres del territori, sinó que es tracta d'un canvi de model conceptual en els peatges d'arreu del territori. En aquest sentit, ha tret importància a les crítiques i ha destacat que les bonificacions han canviat i ara aquestes s'atorgaran en funció del nombre de passatgers i si els vehicles són ecològics, entre d'altres.

Malgrat la crisi, el conseller ha assegurat que s'ha de saber aprofitar l'oportunitat per construir un país sòlid pel futur.

Lluís Recoder

No només es fa política amb recursos, sinó que es poden sentar les bases per una educació futura.




El Corredor Mediterrani continua sent un dels reclams i objectius de futur per millorar la competitivitat econòmica i industrial de Catalunya, segons Recoder. A més, s'ha mostrat partidari de tapar les vies al seu pas per Coll Favà i Can Magí-Roquetes, però ha recordat que no és tasca seva sinó de l'executiu espanyol.

Sobre la gestió de l'aeroport del Prat, Recoder ha assegurat que tot i el deute de 3.000 milions d'euros de la infraestructura, la Generalitat pot assumir la seva gestió. No obstant això, ha assegurat que gestionar l'aeroport no vol dir haver d'assumir el deute. En aquest sentit, Sant Cugat ha denunciat, aquest dilluns amb una moció al ple municipal, la submissió de l'aeroport del Prat a AENA i als interessos de Barajas i la Comunitat de Madrid i ha reclamat un aeroport al servei de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.