Romeva es posiciona contra l'acord antipirateria al Parlament Europeu


Temes relacionats

La Comissió Europea replica a Romeva que l'ACTA no limita llibertats ni drets fonamentals ( 1/mar/12)


  • Comparteix:

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva / Font: Blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6284

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva / Font: Blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6284

L'eurodiputat santcugatenc, Raül Romeva (ICV), considera que l'acord antipirateria ACTA és 'contraproduent i perillós', ja que atempta contra la llibertat d'ús d'internet i la llibertat d'expressió, entre d'altres drets ciutadans. L'Eurocambra ha rebut aquest dimarts més de 2'4 milions de signatures en contra del tractat, amb el suport de Romeva, amb la intenció de bloquejar-ne el procés.

L'ACTA és un tractat signat per molts països que vol crear un estàndard global en la protecció de la propietat intel·lectual. La Comissió Europea ha engegat la qüestió, però cal l'aprovació del consell i del Parlament. És a la cambra on hi ha el debat polític sobre l'ACTA.

Romeva ha reclamat una major transparència per part dels governs que estan treballant en l'acord antipirateria ACTA i ha recordat que encara existeixen dubtes de la compatibilitat del text amb la legislació de la Unió Europea (UE). És per això que la Comissió Europea ha traslladat la polèmica al Tribunal de Justícia Europea perquè decideixi si el tractat és contrari als drets fonamentals europeus.

Raül Romeva

No és només un tema de contingut i procediment, sinó també legal. El tema s'ha portat molt malament i confio que aquestes signatures facin recapacitar.




L'eurodiputat santcugatenc confia que les signatures serveixin per fer recapacitar tant els governs implicats com la UE i ajudin a bloquejar el procés, ja que es tracta d'un text que condiciona drets fonamentals com l'accés a medicaments bàsics, l'ús de la xarxa de manera neutral i criminalitza actituds que no haurien d'estar-ho.

Tot i que la Comissió Europea va signar el tractat l'últim dijous de gener, per entrar en vigor necessita que sigui ratificat pel Parlament Europeu i per cadascun dels 27 estats membres de la UE.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El comissari europeu de Comerç, Karel de Gucht, que representa la UE en la negociació, ha publicat avui un article sobre ACTA a http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/3990686/karel-gucht-acta-realitat-ficcio.html

Albert Royo Mariné. Enviat el 1/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.