El TSJC avala amb condicions el model d'immersió lingüística


Temes relacionats

Tots els partits, excepte el PP, donen suport a la immersió lingüística (20/set/11)

Prop de 400 persones es concentren en defensa de la immersió davant l'ajuntament (13/set/11)

Somescola.cat demana als consistoris aprovar una moció en defensa de la immersió ( 6/set/11)

Clam en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles ( 6/set/11)

La Coordinadora d'AMPA de la ciutat, en contra de modificar el model educatiu ( 5/set/11)

L'equip de govern diu 'no' a la decisió del TSJC ( 6/set/11)


  • Comparteix:

Els pares que ho sol·licitin podran escolaritzar els seus fills en castellà

Els pares que ho sol·licitin podran escolaritzar els seus fills en castellà

La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estima de forma parcial el recurs de reposició interposat per la Generalitat en relació al compliment de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el castellà com a llengua vehicular a les escoles públiques. Segons el document, el tribunal avala amb condicions l'actual model lingüístic però obliga a la Generalitat que garanteixi l'escolarització en castellà de les tres famílies demandants i a totes aquelles que ho sol·licitin. La interlocutòria ha rebut el suport de 21 dels 24 membres del tribunal. El TSJC assegura que és el Suprem l'òrgan competent per pronunciar-se sobre el model.

Després de dos dies de deliberacions, 21 dels 24 magistrats han avalat de forma parcial el model d'immersió lingüística de les escoles públiques, però obre la porta a l'escolarització en castellà en el cas de les famílies que així ho demandin.

D'aquesta manera, la interlocutòria aprovada insta el govern a complir la sentència del Tribunal Suprem (TS) que dictaminava que el castellà ha de ser la llengua vehicular a les aules pels fills de les tres famílies demandants. La resolució del tribunal català entén que no és potestat seva, sinó del Tribunal Suprem, fer un pronunciament general sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular al sistema educatiu català.

A Sant Cugat, tots els grups polítics amb representació al ple, tret del PP, van aprovar al setembre una moció en suport del model d'escola catalana i van instar la comunitat educativa i el govern a no fer 'cap pas enrere' i continuar aplicant el sistema d'immersió lingüística en el dia a dia. De la seva banda, el PP va considerar de baix nivell polític i una manca de responsabilitat que una administració pública es desentengués de les sentències judicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.