La CUP vol que l'Ajuntament incorpori cooperatives a les contractacions i concursos públics


  • Comparteix:

El 2012 és l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme / Font: CUP

El 2012 és l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme / Font: CUP

La CUP presentarà una moció al proper ple municipal per demanar el suport de l'Ajuntament a les iniciatives cooperativistes de Sant Cugat. La moció, emmarcada en l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme de les Nacions Unides (ONU), busca el compromís del consistori i que es prioritzin aquestes empreses en la política de contractació i concursos públics de l'Ajuntament.

Les Nacions Unides han proclamat el 2012 com l'Any Internacional de les cooperatives i el cooperativisme, tot instant els estats membres a impulsar la formació i el creixement d'aquestes empreses durant tot l'any. En aquest marc, la CUP presentarà a la propera sessió plenària una moció per demanar al consistori una implicació més forta amb les cooperatives de la ciutat.

Segons els independentistes, la ciutat ja reuneix un bon nombre d'iniciatives de cooperació que treballen amb èxit, però argumenten que aquestes són encara un percentatge petit de l'economia santcugatenca. La CUP argumenta que aquest model d'empresa té les característiques necessàries per funcionar en el context de crisi socioeconòmica actual, presentant en el darrer any un 33 % menys de pèrdues de llocs de treball que el conjunt de l'economia catalana. Així ho explica el membre de la CUP Julià Mestieri en declaracions a Cugat.cat.

Julià Mestieri

Entenem que el treball cooperatiu permet crear un teixit econòmic arrelat al territori i de proximitat.



Les cooperatives són empreses sostenibles basades en principis democràtics, on els seus integrants gestionen l'empresa en benefici mutu del seus membres, de les persones usuàries i del seu entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.