Les JERC obren les jornades sobre el català amb una crida a la seva normalització


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc al Casal de Joves TorreBlanca

L'acte ha tingut lloc al Casal de Joves TorreBlanca

'Parlar català amb els nouvinguts és una deferència perquè no els discrimines'. D'aquesta manera ha sintetizat la degana de la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Teresa Cabré, l'actitud que, al seu parer, haurien de tenir els catalans. Cabré ha destacat que parlar el català, pel fet de ser una llengua sense normalitzar i sense un Estat al darrera, ha de ser un deure per als catalans.

Cabré ha encetat amb la xerrada 'Parlar en català, un deure i una deferència', que ha tingut lloc al Casal de Joves TorreBlanca, les activitats de les 'Jornades de reflexió sobre el català' organitzades per les JERC que s'allargaran fins al mes de juny.

La degana de la UAB ha destacat que la particular situació del català provoca que els catalans han de ser part activa si volen que no es perdi el seu ús social. Per això, afirma Cabré, cal que no canviïn d'idioma quan s'han de relacionar amb gent que no és originària del país. Són declaracions a Cugat.cat.

Teresa Cabré

Parlar en català als nouvinguts és una manera de fer-los sentir que els volem i que els volem integrar.


Les activitats de les 'Jornades de reflexió sobre el català' continuen dimecres vinent amb la projecció i posterior debat al voltant del reportatge 'Català-castella, 300 anys sense imposició?' del programa '30 minuts' de TV3.

En el marc de les jornades organitzades per les JERC sobre la llengua, la formació ha editat un díptic anomenat 'Decàleg del catalano-parlant' basat en la feina del catalanòfil alemany Tilbert Stegmann.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.