Sant Cugat reclama que la Generalitat gestioni el 0'7% de l'IRPF destinat a finalitat social


  • Comparteix:

Sant Cugat aposta per una gestió catalana dels fons recaptats a Catalunya

Sant Cugat aposta per una gestió catalana dels fons recaptats a Catalunya

Sant Cugat reclama al govern espanyol que acati i doni compliment a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que reconeix a la Generalitat la capacitat de gestionar els fons procedents de la recaptació del 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials de la declaració de renda. La moció, presentada per CiU, ha rebut els vots favorables de la federació nacionalista, ICV-EUiA, la CUP i el PSC, i l'abstenció del PP.

Actualment, els catalans fan una aportació de 52 milions d'euros a través d'aquest sistema de marcar la casella destinada per a finalitats socials i en retornen 29 per a les entitats catalanes.

Per aquest motiu, el regidor de CiU Francesc Carol ha demanat que sigui la Generalitat qui rebi i destini a les entitats catalanes del tercer sector els diners recaptats a Catalunya.

Francesc Carol

Proposem manifestar a la Generalitat i al govern espanyol l'adhesió de Sant Cugat a la sentència del Tribunal Suprem.




El regidor del PP Álvaro Benejam ha defensat que el seu grup no comparteix el criteri territorial a l'hora de repartir els fons recaptats.

Álvaro Benejam

Entenem que el repartiment s'ha de fer allà on toca i no per un criteri territorial.



Els grups municipals d'ICV-EUiA, la CUP i el PSC també s'han sumat a la moció. Els grup socialista, a més, ha demanat preparar una campanya institucional per promoure que la ciutadania de Sant Cugat marqui la casella per destinar el 0,7% de l'IRPF a finalitats socials.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Desde l´Agrupació local de C´S- Ciutadans ens hi adherim també a la sentència del Tribuna Suprem. De fet crec que seria convenient que l´Ajuntament s´hi acostumés a respectar les decisions dels tribunals tant si les sentències els hi són favorables com desfavorables. Salutacions.

sergio blazquez. Enviat el 20/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.