ICV-EUiA demana un esforç més al consistori en polítiques socials i ocupació


Temes relacionats

El govern defensa el pressupost per fer possible l'atenció a les persones i la salut financera local (29/feb/12)

L'oposició, entre l'abstenció i el vot negatiu als pressupostos (29/feb/12)


  • Comparteix:

Joan Calderon ha presentat les alegacions

Joan Calderon ha presentat les alegacions

Augmentar la despesa en polítiques socials, ocupació i cooperació són les principals al·legacions que ICV-EUiA presentarà als pressupostos municipals d'enguany. Després de votar-hi en contra en l'aprovació inicial, els ecosocialistes asseguren que els comptes no reforcen aquestes partides de la manera que ho va anunciar l'equip de govern i reclamen un esforç addicional de gairebé 300.000 euros.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha denunciat un descens real en els diners destinats a polítiques socials, explicant que no actualitzar les partides segons l'IPC equival a reduir-les.

Joan Calderon

Les partides en polítiques socials es mantenen igual però no augmenten segons l'IPC.









En aquest sentit, els ecosocialistes proposen augmentar-ne la despesa al mateix nivell que els preus, un 2,5%, posant el focus en les beques als alumnes d'escoles bressol, col·legis i instituts, a més dels ajuts destinats a l'atenció domiciliària a la llar i la teleassistència. El preu d'aquest increment el xifren en 43.500 euros.

Pel que fa a projectes d'ocupació, ICV-EUiA aplaudeix els 300.000 euros addicionals destinats als plans d'ocupació municipal, però recorda que aquesta quantitat inclou costos de gestió que s'haurien de desvincular de la partida.

Joan Calderon

Demanem fer un pas més i computar a part els costos de gestió d'aquests plans.


Juntament amb mantenir l'1% del pressupost destinat a cooperació (ara reduït al 0,7%), dinamitzar el comerç local i augmentar les partides de joventut, els ecosocialistes xifren la despesa addicional que demanen entre 200.000 i 300.000 euros. Per sufragar-la, proposen retallar la dotació de la fundació Sant Cugat Actiu, així com la despesa en telèfon i electricitat del consistori, i reduir en un 10% l'assignació als regidors, als grups municipals i als càrrecs de confiança. A més, creuen que es podria estalviar fins a un 50% en actes protocolaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.