Conesa demana a Salut més especialitats i reforçar les urgències


Temes relacionats

Una jornada de portes obertes presenta dissabte les instal·lacions i els serveis del nou CAP (21/mar/12)

L'obertura del tercer CAP reordenarà el mapa d'atenció primària local (13/mar/12)

El CAP Turó de Can Mates obrirà les portes el 26 de març ( 9/mar/12)

El ple municipal acorda que Sant Cugat disposi d'un tercer CAP en cinc anys (19/nov/02)


  • Comparteix:

Conesa en una imatge d'arxiu

Conesa en una imatge d'arxiu

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha sol·licitat a la conselleria de Salut que els CAP de la ciutat tinguin en un futur més especialitats per evitar el desplaçament d'usuaris a Rubí, i la creació d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) que reforci el servei existent al CAP La Mina. Conesa ha avançat a Cugat.cat que la Generalitat està estudiant la proposta d'utilitzar el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) davant la paralització del projecte de l'hospital de referència. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

En una entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, l'alcaldessa considera prioritari que els centres d'atenció primària ampliïn el seu ventall d'especialitats. Tot i felicitar-se pel fet que el tercer CAP incorpori novetats com odontologia i otorrinolaringologia, Conesa creu que s'ha d'evitar la marxa d'usuaris a Rubí per tractar-se d'especialitats que no s'ofereixen a Sant Cugat.

L'alcaldessa també ha sol·licitat a la conselleria de Salut la implantació d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària per ampliar la dotació existent al CAP del carrer de la Mina. Conesa assegura que les demandes santcugatenques són assumibles per la Generalitat, entre el 2013 i 2014.

Mercè Conesa

No li estem demanant que ens porti grans inversions, però sí que són millores que es poden fer al llarg dels anys 2013 i 2014.


D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que l'equip de govern i departament de Salut han mantingut converses sobre la possibilitat que el Capio Hospital General de Catalunya pugui ser l'alternativa davant l'aturada de la construcció de l'hospital de referència. Conesa ha assegurat que aquesta proposta s'ha d''aprofitar', ja que ara existeix una predisposició al diàleg per part de l'hospital santcugatenc.

Mercè Conesa

Hem d'aprofitar aquesta voluntat de diàleg, i més quan ja és proveïdor de la sanitat pública.




L'alcaldessa i el conseller de Salut, Boi Ruiz, inauguren aquest divendres el CAP Turó de Can Mates, després de cinc anys de retard. El 2002, el ple va aprovar una moció institucional per dotar Sant Cugat d'un tercer CAP com a màxim al 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.