PSC i Iniciativa consensuen amb l'equip de govern una oficina d'Emancipació juvenil


  • Comparteix:

Aintzane Conesa i Joan Calderón a la seu del PSC.

Aintzane Conesa i Joan Calderón a la seu del PSC.

Sant Cugat comptarà amb una Oficina de Recursos per l'Emancipació Juvenil que donarà resposta a la dificultat que tenen els joves per trobar un habitatge que s'adequi a les seves possibilitats. Aquest servei es farà realitat si l'equip de govern, que en aquests moments estudia la proposta, dóna el vistiplau definitiu al text que han presentat conjuntament el PSC i Inicativa per Catalunya Verds-Esquerra Alternativa.

La nova Oficina de Recursos per a l'Emancipació Juvenil oferirà un servei gratuït d'informació, orientació i assesorament als joves santcugatencs amb dificultats per emancipar-se. A més, tindrà una seu central i serveis descentralitzats al districtes. El grup municipal dels socialistes i Iniciativa per Catalunya Verds han presentat la proposta a l'equip de govern que s'ha mostrat receptiu en tirar endavant el projecte.

Un dels aspectes més importants d'aquests nou servei és la creació de l'Oficina de l'Habitatge Jove que oferirà assessorament sobre la compra o lloguer, a més de posar a disposició dels usuaris una bossa de pisos de lloguer segons explica la regidora del PSC, Aintzane Conesa.

Aintzane Conesa

Aquest servei oferirà assessorament en la compra i lloguer d'un habitatge i gestionarà diferents recursos a disposició dels usuaris com la borsa de pisos de lloguer a preu per sota del mercat.


Per facilitar l'accés a l'Oficina de Recursos per a l'Emancipació Juvenil es preveu la creació d'una pàgina web pròpia que permetrà obtenir informació i fer un seguiment personalitzat. Fins la sessió plenària de desembre on s'haurà d'aprovar definitivament el text, socialistes i Iniciativa acabaran de perfilar alguns dels punts amb l'equip de govern. De moment, la primera reunió ha estat postiva, segons un dels membres de Joves d'Esquerra Verda, Joan Calderón., que assegura la disponibilitat per part de l'equip de govern de tirar endavant la proposta.

Joan Calderón

No es va qüestionar el contingut de la moció, al contrari, l'equip de govern es va mostrar molt receptiu.


El PSC i els ecosocialistes han demanat també a l'equip de govern l'elaboració d'un Pla Local de Joventut amb la participació dels joves de Sant Cugat en un termini de sis mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.