La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat


Temes relacionats

La CUP aposta per la vaga general per reivindicar els drets dels treballadors (27/mar/12)

El Síndic assessora cinc famílies que afronten casos de desnonament ( 8/mar/12)


  • Comparteix:

ATLL porta l'aigua als dipòsits de Sant Cugat / Font: Interempresas.net

ATLL porta l'aigua als dipòsits de Sant Cugat / Font: Interempresas.net

La CUP portarà al ple d'aquest dilluns una moció perquè l'Ajuntament insti la Generalitat a no externalitzar l'abastament d'aigua que gestiona l'empresa pública Aigües-Ter Llobregat (ATLL), que proporciona l'aigua dels dipòsits del municipi. A més, la formació independentista també presentarà una moció per fer front als desnonaments i promoure la modificació de la llei hipotecària per incloure-hi la dació en pagament. Finalment, el grup municipal també defensarà un text per donar suport al català a les Illes Balears.

El partit independentista dóna suport a la plataforma civil 'Aigua és Vida', que ha impulsat una iniciativa perquè el govern aturi el procés d'externalització dels serveis que actualment ofereix Aigües Ter-Llobregat. L'empresa pública, adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat, va ser creada per la Generalitat el 1990 i actualment és responsable de l'abastament d'aigua a prop de cinc milions de persones de diverses comarques, com les de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental, entre d'altres.

El membre de la CUP, Aniol Pros, ha resumit així el contingut d'aquesta moció.

Aniol Pros

Part del submnistre va a Sant Cugat i apostem perquè la gestió dels recursos siguin públics i no caiguin en mans privades.


D'altra banda, la formació independentista presentarà una moció per aturar els desnonaments a la ciutat i impulsar la dació en pagament, amb la qual una persona a qui el banc expropia la vivenda quedaria exempta de pagar la resta del deute. La moció també busca establir un protocol d'actuació d'urgència per oferir solucions, a través d'habitatges de lloguer social, a les famílies desnonades. En aquest sentit, el grup també proposa mediar entre els propietaris i les entitats bancàries en el cas de l'àmbit públic i, en el cas privat, reforçar els mecanismes d'informació i assessorament.

Finalment, la CUP proposarà que l'Ajuntament doni un suport 'clar i sense paliatius' als membres de Jubilats per Mallorca que han fet una vaga de fam per defensar la llengua catalana a les Illes Balears. Els membres d'aquesta entitat adverteixen que l'avantprojecte per modificar la llei de la Funció Pública que elimina la necessitat de conèixer el català per accedir a l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.