Les mocions dels grups municipals, protagonistes de la sessió plenària


Temes relacionats

ERC vol que els pressupostos generals incloguin una partida per a l'intercanviador de Vollpelleres (13/abr/12)

El PP vol un revisió dels valors cadastrals a la ciutat (11/abr/12)

La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat (11/abr/12)

ICV-EUiA demana que els ingressos derivats de la vaga siguin per a les polítiques socials (11/abr/12)

CiU proposa la concertació de serveis amb l'HGC mentre el Vicente Ferrer no funcioni (11/abr/12)

ERC demana al consistori enfrontar-se a la Generalitat per l'abocador de Can Fatjó ( 4/abr/12)


  • Comparteix:

Les mocions dels grups municipals centraran bona part del ple, que comença a les set de la tarda

Les mocions dels grups municipals centraran bona part del ple, que comença a les set de la tarda

El ple municipal porta avui a debat 12 mocions dels grups municipals que posaran sobre la taula propostes de sanitat, mobilitat, posicionament polític, sostenibilitat i les inversions municipals, entre d'altres qüestions. Una gran diversitat de temes que compartiran sessió amb la proposta de concessió del títol de filla predilecta de Sant Cugat a Pilar Gefaell i la declaració de la junta de portaveus d'adhesió del consistori al Compromís local envers Río+20, una iniciativa de suport a l'economia verda local.

CiU obrirà el debat dels grups municipals amb una moció que demana al govern que estudiï la concertació de serveis sanitaris amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) mentre no estigui construït l'hospital Vicente Ferrer. CiU reclama, a més, al departament de Salut 'apropar' algunes especialitats mèdiques i crear un centre d'urgències i d'atenció pediàtrica (CUAP) a la població. Ho ha explicat a Cugat.cat, la copresidenta de CiU, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Per atendre tots els nens que tenim a Sant Cugat, que representen un 20% de la població, és important la planificació d'aquest centre.



Les altres propostes de la federació nacionalista passen per la defensa dels drets de les dones i el rebuig al possible rescat per part de l'Estat espanyol a les autopistes al voltant de Madrid amb previsió d'allargar les concessions de les autopistes de peatge catalans. Aquesta moció es presentarà de manera conjunta amb el PSC, ICV-EUiA i la CUP.

El PP posarà sobre la taula la revisió dels valors cadastrals dels immobles de la ciutat i la defensa dels drets humans, contra la persecució de les minories i a favor de la llibertat de pensament, expressió i religió. Ho explica el regidor del PP, Bruno de Salvador.

Bruno de Salvador

Hi ha minories religioses a tot el món que estan patint pel fet de seguir una religió. Això no és acceptable.



De la seva banda, el PSC reclamarà la creació d'una comissió permanent d'estudi i avaluació de les inversions locals a realitzar. A més, els socialistes eleven al ple les seves propostes en matèria de mobilitat amb un text a instàncies d'ERC. La presidenta local dels republicans, Mireia Ingla, les ha explicat.

Mireia Ingla

Apel·lem al govern municipal a dotar Sant Cugat d'un servei necessari per la gent jove, ja que també ells agafen el bus a la ciutat.


ICV-EUiA vol que l'Ajuntament destini els ingressos derivats de la vaga general del 29 de març a polítiques socials i subvencions al tercer sector. El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Joan Calderon, defensa la moció ecosocialista.

Joan Calderon

La millor manera de canalitzar aquesta 'no despesa de personal' és ajudar les entitats socials.



Els ecosocialistes també porten a debat del ple un text sobre el tractat sobre comerç d'armes. A més, tant el PSC com ICV-EUiA s'han sumat a la proposta de la CUP en defensa de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat. El membre de la CUP Aniol Pros ha resumit així el contingut d'aquesta moció.

Aniol Pros

Part del submnistre va a Sant Cugat i apostem perquè la gestió dels recursos siguin públics i no caiguin en mans privades.


ICV-EUiA i la CUP s'uneixen també contra els desnonaments amb una moció que insta a la modificació de la Llei hipotecària. La CUP, a més, demanarà el suport del ple als membres de Jubilats per Mallorca que han fet vaga de fam.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.