El ple atura la proposta del PP per revisar el valor cadastral del parc immobiliari


Temes relacionats

El PP vol un revisió dels valors cadastrals a la ciutat (11/abr/12)

El rebut de l'IBI santcugatenc esquiva l'increment d'impostos del govern espanyol ( 3/gen/12)

Les bonificacions de l'IBI per a famílies nombroses recullen criteris de renda per primera vegada (20/des/11)

El tipus impositiu de l'IBI es redueix, però es preveu un increment del 5% als rebuts (18/oct/11)


  • Comparteix:

Una promoció d'habitatge de Sant Cugat

Una promoció d'habitatge de Sant Cugat

Tots els partits amb representació al ple han rebutjat la proposta del PP per instar a la revisió del valor cadastral dels immobles de la ciutat. Els populars veuen en aquesta revisió, que no és competència dels ens locals, una via per alleugerir els ciutadans de la pressió fiscal davant una situació de caiguda dels preus dels habitatges. Tot i així, els altres grups municipals han coincidit a rebutjar la iniciativa i reclamar un millor finançament local per garantir les polítiques municipals.

La voluntat de la moció presentada pel PP és promoure des de l'Ajuntament una valoració col·lectiva dels immobles de la ciutat, segons la facultat que li atorga la Llei del Cadastre. El PP demana, a més, que, a l'hora d'aportar els criteris per establir els valors cadastrals, es tingui en compte que la tendència a la baixa dels preus dels immobles continuarà en el futur. Així es vol reduir la problemàtica actual, en què la base liquidable del valor cadastrals continua en ascens malgrat que els preus cauen. Segons els populars, una revisió dels valors cadastrals serviria per alleugerir la pressió econòmica sobre els santcugatencs derivada de la recaptació de l'Impost de Béns Immobles (IBI), la qual genera, diuen, situacions econòmiques insuportables a algunes unitats familiars.

Ho ha defensat el regidor del PP Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Els valors cadastrals augmenten, però els preus de l'habitatge disminueixen. Això provoca que algunes persones tinguin dificultats per pagar l'impost.




Els grups d'esquerra del plenari han compartit amb el PP la necessitat de fer front a les 'injustícies' que generen alguns impostos, però han remarcat que s'ha de fer a través d'una vinculació amb la renda familiar. També han retret als populars la incoherència de la seva proposta amb les polítiques estatals del seu partit.

De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que la proposta, a més de tenir errors tècnics, podria no tenir el resultat desitjat.

Carles Brugarolas

Res garanteix que una modificació impliqui una baixada dels valors cadastrals. Ens podríem trobar sorpreses.



Tots els grups municipals, a excepció del PP, han defensat la necessitat de millorar el finançament local i la capacitat de les corporacions municipals per incidir en l'aplicació d'alguns impostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.