Aposta per reforçar les ajudes a famílies desnonades i per la dació en pagament


Temes relacionats

Les mocions dels grups municipals, protagonistes de la sessió plenària (16/abr/12)

El ple proposa la supressió cautelar de les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)

El Síndic assessora cinc famílies que afronten casos de desnonament ( 8/mar/12)


  • Comparteix:

La moció vol reforçar l'acció pública davant les execucions hipotecàries

La moció vol reforçar l'acció pública davant les execucions hipotecàries

Tots els partits amb representació al ple excepte el PP han aprovat aquest dilluns una moció per incrementar la intervenció pública en els casos d'execucions hipotecàries i demanant al govern espanyol modificar la llei hipotecària per incloure-hi la dació en pagament obligatòria. Els populars han justificat el seu vot negatiu al·legant que l'executiu estatal ja permet la cancel·lació de les hipoteques en casos concrets, i que generalitzar la mesura seria contraproduent.

Establir mecanismes d'urgència que permetin la intermediació entre famílies i entitats bancàries, reforçar les ajudes d'habitatge social i demanar moratòries al govern català en casos de desnonaments de famílies insolvents són alguns dels punts aquesta moció, presentada per ICV-EUiA i la CUP. Ho explica el portaveu ecosocialista, Joan Calderon.

Joan Calderon

És escandalós que les famílies desnonades hagin de pagar la hipoteca i la plusvàlua.


Tot i votar-hi finalment a favor, CiU ha estat reticent a aprovar la moció i ha anunciat en primera instància el seu vot negatiu a la proposta. Segons els nacionalistes, el consistori ja duu a terme moltes de les accions que li reclama l'oposició. Ho ha assegurat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé.

Raül Grangé

Bona part dels acords que ens demanen ja s'estan fent.


Grangé també ha posat en dubte que la dació en pagament obligatòria sigui la formula jurídica ideal, un posicionament compartit pel PP. Els populars recorden que el govern espanyol ja ha promogut la dació en pagament en casos de famílies amb tots els membres a l'atur que no puguin pagar la hipoteca del seu primer habitatge, i consideren que no és una mesura generalitzable.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sense ànim de polemitzar, però, només recordar que la moció original era de la CUP Sant Cugat i és ICV que s'hi suma després que decidim acceptar esmenes seves. Tot i això és una molt bona notícia que l'ajuntament comenci a treballar per evitar desnonaments i a favor de la dació en pagament

Aniol Pros i Tàrrega. Enviat el 17/abr/12


Totalment d'acord Aniol,recordo però que fa dos anys es va aprovar una de similar i no s'ha fet res en l'àmbit de la relació amb els jutjats i molt menys amb la que es pot tenir amb caixes i bancs. La feina al Parlamet i el Congrés ens avala.

Xavier Boix Roca. Enviat el 18/abr/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.