El ple condemna les execucions imminents d'Asia Bibi i Youcef Nadarkhani per motius religiosos


Temes relacionats

Les mocions dels grups municipals, protagonistes de la sessió plenària (16/abr/12)


  • Comparteix:

La pakistanesa Asia Bibi / Font: Infocatolica.com

La pakistanesa Asia Bibi / Font: Infocatolica.com

El cas de la pakistanesa Asia Bibi i l'iranià Youcef Nadarkhani, condemnats mort als seus països a causa de les seves creences cristianes, ha estat el detonant del rebuig a la persecució de les minories per motius religiosos que ha aprovat aquest dilluns al ple de l'Ajuntament, amb els vots favorables de CiU i PP. Les modificacions del text presentades pel PSC i la CUP, que contenien crítiques a l'Església catòlica i a la persecució de col·lectius d'immigrants, han estat rebutjades.

La moció aprovada aquest dilluns, presentada pel PP i esmenada per CiU, demana al consistori que insti l'executiu espanyol a pressionar els governs dels dos països, i que traslladi aquesta petició a les ambaixades del Pakistan i l'Iran.

El PSC i la CUP, amb el suport d'ICV-EUiA, han presentat les seves pròpies esmenes. Aquestes modificacions, que afegien al text elements com les vulneracions de les llibertats comeses per l'Església catòlica, la discriminació envers els immigrants o les violacions dels Drets Humans a altres indrets del món, han estat rebutjades per CiU i el PP. El portaveu popular, Jordi Carreras, n'ha explicat els motius.

Jordi Carreras

S'ha plantejat la moció perquè l'execució d'aquestes persones és imminent.




Durant el debat, el PP ha acusat els grups d'esquerres d'obviar la repressió de règims comunistes com el xinès o el de Corea del Nord, i el PSC ha recordat les paraules del bisbe d'Alcalá de Henares contra els homosexuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.