Noves bonificacions en l'IBI per als majors de 65 anys


  • Comparteix:

Els majors de 65 anys es podran beneficiar de nous descomptes

Els majors de 65 anys es podran beneficiar de nous descomptes

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que l'equip de govern introduirà noves bonificacions en l'Impost de Bens Immobles (IBI) a pensionistes propietaris o llogaters d'un immoble. Conesa ha avançat a Cugat.cat que aquest col·lectiu podrà beneficiar-se d'ajuts econòmics del 60%, 40% i 20% si els membres tenen rendes que estiguin per sota dels 14.000, 16.000 i 18.000 euros l'any. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

Preguntada per les crítiques del PP sobre la pressió fiscal que s'aplica al municipi, Conesa ha titllat d''irresponsable' l'actitud dels populars 'quan el partit fa just el contrari a Madrid'. Arran d'això, l'alcaldessa ha aprofitat per anunciar que l'equip de govern introduirà noves bonificacions en el pagament de l'IBI per als santcugatencs majors de 65 anys.

Segons ha explicat Conesa, els pensionistes que tinguin una renda inferior de 14.000 euros l'any podran beneficiar-se d'un ajut econòmic del 60%. En el cas de les rendes que estiguin per sota dels 16.000 euros, la bonificació serà del 40%, i en les rendes inferiors a 18.000 euros, el descompte serà del 20%.

Mercè Conesa

Jubilats i pensionistes amb pensions baixes i molt baixes podran acollir-se a aquestes bonificacions.


Aquestes novetats s'afegeixen al descompte vigent del 90% a ciutadans jubilats amb rendes inferiors als 12.000 euros. L'alcaldessa també ha explicat que aquestes noves bonificacions en el pagament de l'IBI es faran arribar a la població perquè els interessats puguin saber com poden beneficiar-se.

D’altra banda, l’equip de govern ha aprovat aquest dilluns una sèrie d'ajuts econòmics per a famílies monoparentals per igualar-les en avantatges a les famílies nombroses. Es tracta de bonificacions del 50% i el 25% de l'IBI del seu habitatge quan el valor cadastral sigui inferior a 300.000 euros i 400.000 euros respectivament. A més, aquests ajuts s’incrementaran en cas de rendes baixes, arribant al 90% de l'IBI per ingressos inferiors o iguals a 12.000 euros i al 70% per rendes inferiors a 18.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.